Αυξήθηκαν 50% στα 5,4 δισ. ευρώ τα κέρδη της Iberdrola το 9μηνο

Αυξήθηκαν 50% στα 5,4 δισ. ευρώ τα κέρδη της Iberdrola το 9μηνο

Αποδίδει η εστίαση στις ΗΠΑ και η Βρετανία

 

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ευρώπης ανακοίνωσε την Τετάρτη αύξηση 50% στα καθαρά κέρδη για τους εννέα μήνες του έτους, σε ένδειξη ότι η εστίασή της στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αποδίδει καρπούς.
Αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στροφής προς την κατασκευή και την αναβάθμιση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ακολουθεί μια πιο επιλεκτική προσέγγιση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με προτίμηση στα υπεράκτια αιολικά έργα.
Τα καθαρά κέρδη για την περίοδο ήταν 5,47 δισεκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε η ισπανική εταιρεία. Αυτό συγκρίνεται με 3,64 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

"Η συνεχιζόμενη σημαντική επενδυτική μας ώθηση είναι η παροχή νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ρυθμιζόμενων περιουσιακών στοιχείων και η συμβολή στα αποτελέσματα της αυξημένης υπεράκτιας αιολικής μας δυναμικότητας υπογραμμίζει τον λόγο για τον οποίο οι επενδύσεις σε αυτή την τεχνολογία ήταν βασικός πυλώνας στο στρατηγικό μας σχέδιο", δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος Ignacio Sanchez Galan.
Τα βασικά κέρδη - προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων - αυξήθηκαν 23% στα 13,27 δισ. ευρώ.

Η ισπανική εταιρεία, η οποία βελτίωσε τις προοπτικές για το έτος τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, πιστοποίησε τις δραστηριότητές της στη Βρετανία και τις ΗΠΑ ως τους κύριους μοχλούς της απόδοσής της.
Αναμένει ότι τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν κατά 14% φέτος, σύμφωνα με την αύξηση του προμερίσματος που ορίστηκε στα 0,23 ευρώ ανά μετοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης