Η Better Energy ενεργοποιεί το σουηδικό ηλιακό πάρκο

Η Better Energy ενεργοποιεί το σουηδικό ηλιακό πάρκο

Το σχέδιο Studsvik 24MW είναι πλέον online και έχει 3 αγοραστές με 10ετή PPA

Το ηλιακό πάρκο Studsvik 24 MW της Better Energy στη Σουηδία έχει συνδεθεί στο δίκτυο.

Μέσω των PPA, η Vestre, η Scan Global Logistics και η Nolato θα αντλήσουν ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές από το ηλιακό πάρκο για τα επόμενα 10 χρόνια.

«Στη Vestre, δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε τη στροφή προς την καθαρή ενέργεια. Συμφωνώντας να αγοράσουμε ενέργεια από αυτό το έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμβάλλουμε στην αύξηση της διαθέσιμης πράσινης ενέργειας.

Στόχος μας είναι να είμαστε καθαρός παραγωγός ενέργειας μέχρι το 2030, μέσω συμφωνιών παραγωγής και αγοράς ενέργειας με έργα που δημιουργούν πρόσθετη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές», δήλωσε ο Bjorn Fjellstad (Διευθύνων Σύμβουλος της Vestre).

«Αυτό είναι τώρα το δεύτερο ηλιακό πάρκο Better Energy από το οποίο δεσμεύουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας», δήλωσε ο Martin Andersen (Global Head of Sustainability & ESG της Scan Global Logistics).

«Η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια που προμηθεύουμε από αυτό το πάρκο μας βοηθά να γίνουμε μια πιο βιώσιμη εταιρεία και μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτή είναι η σωστή επιλογή για την επιχείρησή μας και το περιβάλλον. Πάντα πιστεύαμε ότι για να απομακρυνθούμε από τις πηγές ενέργειας που βασίζονται σε ορυκτά και να μετριάσουν την κλιματική αλλαγή, ο σουηδικός ενεργειακός τομέας πρέπει να συνεργαστεί.», δήλωσε ο Christer Wahlquist (Διευθύνων Σύμβουλος της Nolato).

«Η συνεργασία μας με τους εταίρους μας ΟΛΠ, Studsvik, Senergia και Vattenfall, δείχνει ότι μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τη σουηδική ενεργειακή μετάβαση μαζί», δήλωσε ο Andreas Brännström, (Διευθύνων Σύμβουλος της Better Energy Sweden).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης