Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Alpha Finance: Στα 47.7 ευρώ η τιμή-στόχος για την Metlen - Σύσταση αγοράς

Alpha Finance: Στα 47.7 ευρώ η τιμή-στόχος για την Metlen - Σύσταση αγοράς
Σε βάθος 5ετίας, το EBITDA του 2029 αναμένεται  να φθάσει το €1.5δις. και τα καθαρά κέρδη να προσεγγίζουν το €1δις

Η Alpha Finance, δημοσίευσε χτες ένα re-initiation note για τη Metlen, με τιμή στόχο τα €47.7 και σύσταση BUY. Με βασικό άξονα τις ισχυρές της συνέργειες μεταξύ των τομέων της (Μέταλλα και Ενέργεια), ο αναλυτής της Alpha εκτιμά ότι η METLEN θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ταχύτητα και εκτός Ελλάδος, και ως εκ τούτου δίνει στην Εταιρεία ένα δυνατό upside (>40%).

Ξεκινώντας από ένα ιδιαίτερα δυνατό σετ αποτελεσμάτων 9μήνου, η ανάλυση της Alpha αναμένει μία σειρά οροσήμων (συνδυασμό αποτελεσμάτων και άλλων ανακοινώσεων) τόσο μέσα στο 2024 όσο και στις αρχές του 2025, όταν και η METLEN αναμένεται να επιβεβαιώσει την επίτευξη ενός ακόμα υψηλού στόχου της, μία δυνατή αύξηση της κερδοφορίας του 2024, σε σχέση με αυτή του 2023 η οποία πλέον θα εδραιώνει το EBITDA της Εταιρείας, σε επίπεδα σταθερά πάνω από το €1δις

Όμως ο αναλυτής της Alpha δε στέκεται μόνο στην επόμενη χρονιά (2025) την οποία περιμένει ακόμα πιο δυνατή από το 2024. Προχωρά σε μία εκτίμηση της πορείας της Εταιρείας σε βάθος 5ετίας, με το EBITDA του 2029 να φτάνει το €1.5δις. και τα καθαρά κέρδη να προσεγγίζουν το €1δις.

Αυτή η νέα αύξηση, της τάξης του 50% σε επίπεδο κερδοφορίας, δεν συμπεριλαμβάνει, όπως ο ίδιος λέει, πιθανές νέες επενδύσεις τόσο στον τομέα των Μετάλλων (αύξηση παραγωγής αλουμίνας και βωξίτη και παραγωγής άλλων μετάλλων – γαλλίου, κλπ), ούτε συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη της Εταιρείας στο εξωτερικό (κυρίως στην Ευρώπη), μετατρέποντας το Ελληνικό Utility σε ένα πλήρως καθετοποιημένο Regional και European Utility, όπως ακριβώς αναφέρεται στο report της Alpha Finance.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η μέση Τιμή-Στόχος της METLEN, από ένα σύνολο 12 αναλυτών σε Ελλάδα και εξωτερικό, διαμορφώνεται κοντά στα €48, διατηρώντας ένα πολύ περιορισμένο εύρος (μεταξύ €46 και €51).
Το γεγονός ότι, σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών, το εύρος της Τιμής-Στόχου περιορίζεται μόλις στα €5, υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside (>40%) το επόμενο διάστημα, όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της METLEN που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.


Νεα.JPG

Η Metlen μετά από πρόσφατες συμφωνίες, με το κάθετο ολοκληρωμένο μοντέλο και τις ισχυρές δυνατότητες εκτέλεσης έργων που προετοιμάζεται για την αύξηση της παρουσίας της στις κύριες αγορές της, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια εξαιρετική συγκυρία για μια εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εντός του πρώτου εξαμήνου `25 για να ξεκλειδώσει περαιτέρω την αξία. Ταυτόχρονα, οι εγχώριες ενεργειακές της δραστηριότητες δημιουργούν μια νέα εταιρεία κοινής ωφελείας με ηγετικό μερίδιο αγοράς στην αγορά προμήθειας.
Ο κλάδος των συμπαγών μετάλλων της είναι το σημείο αναφοράς της Πράσινης Μεταλλουργίας, με υψηλή παραγωγή ταμειακών ροών που υποστηρίζει τις επενδύσεις της, προάγοντας την ανθεκτικότητα της ΕΕ στην κρίσιμα μέταλλα εξασφαλίζοντας παράλληλα μια διαφοροποιημένη πηγή της φυσικής πρώτης ύλης (βωξίτη) μέσω της εξαγοράς της Imerys Bauxites και της συμφωνίας της Γκάνας.

Η περίοδος 2025-2031 θεωρείται ότι διατηρεί υπό έλεγχο τις μετρήσεις μόχλευσης, υποστηρίζοντας τις φιλοδοξίες της για ανάπτυξη, ενώ παράλληλα επιβραβεύει τους μετόχους της μέσω μμερισματικής απόδοσης άνω του 5% και ενός προγράμματος επαναγοράς μετοχών. Οι εκτιμήσεις της Alpha Finance δείχνουν ένα ισχυρό B/S που θα επιτρέψει, στη Metlen να αποκτήσει το καθεστώς IG από τους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας νωρίτερα παρά αργότερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης