Τελευταία Νέα

Η Σκωτία απαιτεί σαφήνεια από την GB Energy για την ανάπτυξη των ΑΠΕ

Η Σκωτία απαιτεί σαφήνεια από την GB Energy για την ανάπτυξη των ΑΠΕ
Δύο βασικοί τομείς εστίασης για την GB Energy θα είναι οι επενδύσεις και η υποστήριξη για τις αλυσίδες εφοδιασμού ενέργειας, καθώς και για τοπικά ενεργειακά έργα

Οι ΑΠΕ Σκωτίας (Scottish Renewables) ζητούν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία που υποστηρίζει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου (GB Energy) θα ενισχύσει τις φιλοδοξίες της χώρας.

Μάλιστα ζήτησε «επείγουσα σαφήνεια» σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Great British Energy θα υποστηρίξει την κυβέρνηση της Σκωτίας και το Crown Estate Scotland στην ανάπτυξη της βάσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

 

Μακ: Να καταλάβουμε πώς θα μας υποστηρίξει η Great British Energy

Η Κλερ Μακ (Διευθύνουσα Σύμβουλος των ΑΠΕ Σκωτίας), δήλωσε:

«Η Scottish Renewables χαιρετίζει τη σημερινή ανακοίνωση που παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον ρόλο που ελπίζει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να διαδραματίσει η GB Energy στην αγορά ενέργειας.

Η φιλοδοξία για ταχεία ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο που θα διαδραματίσει η βιομηχανία μας στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της οικονομίας και στη δημιουργία μεγαλύτερης ενεργειακής ανθεκτικότητας και τελικά φθηνότερων λογαριασμών ενέργειας, αλλά έχουμε ακόμα τόσα να κάνουμε για να φτάσουμε εκεί.

Οποιαδήποτε μέτρα για τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την κατασκευή έργων και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών θα μας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσουμε τα σημαντικά οφέλη της ScotWind και του Onshore Wind Sector Deal.

Χρειάζεται επειγόντως να καταλάβουμε πώς η Great British Energy θα υποστηρίξει την κυβέρνηση της Σκωτίας και την Crown Estate Scotland με νέα ανάπτυξη και επενδύσεις στον υπάρχοντα και μελλοντικό αγωγό έργων σε όλες τις τεχνολογίες εδώ στη Σκωτία».

Η Μακ είπε ότι είναι ευτυχής που βλέπει ότι δύο βασικοί τομείς εστίασης για την GB Energy θα είναι οι επενδύσεις και η υποστήριξη για τις αλυσίδες εφοδιασμού ενέργειας, καθώς και για τοπικά ενεργειακά έργα.

Πρόσθεσε ότι οι πρώιμες επενδύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα θα υποστηρίξουν την παράδοση ενός αγωγού έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα βοηθήσουν τόσο τη Σκωτία όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο να επιτύχουν τους καθαρούς μηδενικούς στόχους τους.

«Έχοντας υποφέρει πολύ από έλλειψη πολιτικής και επενδυτικής υποστήριξης για αρκετό καιρό, αυτή η ανακοίνωση προσφέρει σε τοπικά και μικρότερα ενεργειακά προγράμματα σημαντικό μερίδιο στη μετάβαση στο καθαρό μηδέν ως ιδιοκτήτες και σημαντικοί φορείς σε τοπικά έργα καθαρής ενέργειας», είπε.

 

Το UKSIF είναι έτοιμο να συνεργαστεί

Ο James Alexander (Διευθύνων Σύμβουλος του UKSIF), δήλωσε:

«Η περικοπή των χρονοδιαγραμμάτων του έργου είναι ζωτικής σημασίας για να εισρεύσουν ξανά οι επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού πολλοί επενδυτές έχουν ιστορικά απομακρυνθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των αδύνατων μακρών χρόνων αναμονής έργων, που ουσιαστικά εξαφανίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο για επενδύσεις.

Η απόφαση να αναλάβει ο δημόσιος τομέας πρόσθετες εργασίες πρώιμης ανάπτυξης είναι μια θετική κίνηση που θα μειώσει τον κίνδυνο για τους προγραμματιστές και θα προσελκύσει μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις.

Ένα εμπόδιο που δεν θα λύσει είναι η τρέχουσα ανεπάρκεια των συνδέσεών μας στο δίκτυο, η οποία γνωρίζουμε ότι παραμένει σημαντικό εμπόδιο στις επενδύσεις.

Το UKSIF (συγκεντρώνει τη βιώσιμη χρηματοοικονομική και επενδυτική κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου για να υποστηρίξει τα μέλη του να επεκτείνουν, να ενισχύσουν και να προωθήσουν αυτόν τον τομέα) είναι έτοιμο να υποστηρίξει την εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων και να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, τη βιομηχανία και τους επενδυτές για να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην υπεράκτια αιολική ενέργεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης