Τελευταία Νέα

Σε κατασκευαστικό λάθος αποδίδει η GE Vernova το ατύχημα της ανεμογεννήτριας στις ΗΠΑ

Σε κατασκευαστικό λάθος αποδίδει η GE Vernova το ατύχημα της ανεμογεννήτριας στις ΗΠΑ

Η αμερικάνικη εταιρεία θα επιθεωρήσει εκ νέου όλα τα πτερύγιά της που κατασκευάζονται για υπεράκτια αιολικά πάρκα - Ενδέχεται να υποβληθεί μήνυση για την αστοχία του στροβίλου - Σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής του έργου Vineyard Wind

Η GE Vernova (εταιρεία κατασκευής και υπηρεσιών ενεργειακού εξοπλισμού με έδρα το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης) ανακοίνωσε στις 24/7 ότι ένα κατασκευαστικό πρόβλημα (ανεπαρκής συγκόλληση) ήταν ο λόγος για τον οποίο πριν από 12 ημέρες, μια λεπίδα μήκους περίπου 100 μέτρων διαλύθηκε στο υπεράκτιο ενεργειακό έργο Vineyard Wind στη Μασαχουσέτη, στέλνοντας υπολείμματα υαλοβάμβακα στον ωκεανό και στις κοντινές παραλίες Ναντάκετ.

 

Επανεπιθεώρηση των υπεράκτιων λεπίδων από την GE Vernova

Η GE Vernova ξεκίνησε ένα τεράστιο πρόγραμμα επανεπιθεώρησης έως και 150 υπεράκτιων λεπίδων.

Ο Scott Strazik (Διευθύνων Σύμβουλος της ενεργειακής εταιρείας με έδρα το Κέμπριτζ), αποκάλυψε την αιτία κατά τη διάρκεια τριμηνιαίας κλήσης κερδών, λέγοντας ότι η «παραγωγική απόκλιση» θα έπρεπε να είχε εντοπιστεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιθεώρησης ή διασφάλισης ποιότητας, αλλά δεν έγινε.

Ως συνέπεια, η εταιρεία πρόκειται να επιθεωρήσει εκ νέου όλα τα πτερύγιά της που κατασκευάζονται για υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Ο Strazik είπε ότι η GE Vernova έχει παράγει περίπου 150 λεπίδες στο εργοστάσιο στο Κεμπέκ όπου κατασκευάστηκε η ελαττωματική λεπίδα Vineyard Wind.

«Έχουμε δουλειά να κάνουμε, αλλά έχω μεγάλο βαθμό εμπιστοσύνης ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε ο Strazik στην απάντησή του σε ερώτηση σχετικά με το θέμα από έναν αναλυτή της JPMorgan Chase.

 

Παύση εργασιών στο Vineyard Wind

Η κατασκευή του έργου Vineyard Wind το οποίο θα περιλάμβανε τελικά 62 γιγάντιους πύργους τουρμπίνας νότια του Martha's Vineyard και του Nantucket, σταμάτησε ως αποτέλεσμα της βλάβης του πτερυγίου στις 13 Ιουλίου, όπως και οποιαδήποτε παραγωγή ενέργειας από τους στρόβιλους που είχαν ανέβει.

Την ώρα του συμβάντος τοποθετήθηκαν 24 ανεμογεννήτριες και 10 παρήγαγαν ηλεκτρική ενέργεια.

Ο Strazik είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθούν οι επιθεωρήσεις και πότε θα μπορέσει να ξεκινήσει ξανά η Vineyard Wind. Πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος κάποια έσοδα που αναμένονται από τη Vineyard Wind να μεταφερθούν στο 2025 από το 2024 ως αποτέλεσμα, αλλά αυτός ο κίνδυνος έχει ήδη ληφθεί υπόψη στην οικονομική καθοδήγηση της εταιρείας στη Wall Street για την απόδοσή της φέτος.

Η GE Vernova αναμένει σχεδόν 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα φέτος και η εταιρεία αύξησε την καθοδήγησή της την Τετάρτη για τις ελεύθερες ταμειακές ροές, ένα σημαντικό μέτρο κερδοφορίας, σε ένα εύρος από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, από 700 εκατομμύρια σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Το τμήμα αιολικής ενέργειας της GE Vernova παραμένει ασύμφορο, αν και η εταιρεία λέει ότι το τμήμα θα έχει κέρδη το 2025.


Ενδεχόμενο μήνυσης
Στην τριμηνιαία κατάθεσή της στις ρυθμιστικές αρχές κινητών αξιών την Τετάρτη, η GE Vernova προειδοποίησε επίσης ότι ενδέχεται να υποβληθεί μήνυση για την αστοχία του στροβίλου, λέγοντας ότι «ενδέχεται να λάβουμε αξιώσεις για ζημιές, συμπεριλαμβανομένων των εκκαθαρισμένων ζημιών για καθυστερημένη ολοκλήρωση και άλλα πρόσθετα ή επανορθωτικά έξοδα». Αυτά τα κόστη, πρόσθεσε η εταιρεία, θα μπορούσαν να είναι σημαντικά.


Σε μια πρόσθετη δήλωση που εκδόθηκε μετά την κλήση κερδών, ένας εκπρόσωπος της GE είπε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ελάττωμα μηχανικού σχεδιασμού στη λεπίδα ή οποιαδήποτε ένδειξη ότι αυτό το περιστατικό συνδέθηκε με μια προηγούμενη δυσλειτουργία της λεπίδας στο αιολικό πάρκο Dogger Bank που ανεβαίνει στο Βορρά Θάλασσα στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Αγγλίας.

Αυτό το πρόβλημα προκλήθηκε από ένα σφάλμα εγκατάστασης στη θάλασσα. Ωστόσο, οι στρόβιλοι που κατασκευάζει η GE Vernova στην Dogger Bank επίσης δεν λειτουργούν επί του παρόντος καθώς η εταιρεία ολοκληρώνει την αναθεώρησή της.

Το έργο Vineyard Wind κατασκευάζεται από μια κοινοπραξία που ανήκει στην Avangrid και την Copenhagen Infrastructure Partners για την παροχή 800 μεγαβάτ ενέργειας σε πελάτες της Μασαχουσέτης ή αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 400.000 σπίτια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κατασκευαστή.

Σχετικά με τα ευρήματα της GE Vernova, ο Craig Gilvarg (εκπρόσωπος της Vineyard Wind), δήλωσε την Τετάρτη 25/7 ότι:

«Καθώς η GE Vernova συνεχίζει την έρευνα για τη βασική αιτία της ζημιάς στη λεπίδα της, το Vineyard Wind 1 παραμένει επικεντρωμένο στο συντονισμό με το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντική επιβολή, βοηθώντας στην ανάκτηση των συντριμμιών και δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια του προσωπικού, των τοπικών κοινωνιών και του περιβάλλοντος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης