Τελευταία Νέα

Ισπανία: Έγκριση για την ανάπτυξη 70 ηλιακών πάρκων ύψους 1,8 δισ. ευρώ

Ισπανία: Έγκριση για την ανάπτυξη 70 ηλιακών πάρκων ύψους 1,8 δισ. ευρώ
69 έργα έχουν εγκριθεί για κατασκευή, ενώ ένα ακόμη εκκρεμεί προς έγκριση
Η κυβέρνηση της ισπανικής κοινότητας της Γαλικίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα (22/7) ότι ενέκρινε την κατασκευή 70 αιολικών πάρκων στην επικράτειά της, δίνοντας το πράσινο φως για έργα που θα συνεπάγονται επενδύσεις άνω των 1,8 δισ. ευρώ και την εγκατάσταση 1.824,6 MW νέας παραγωγικής ικανότητας.

Με βάση το Energy Market Price, μετά την εξασφάλιση των απαραίτητων περιβαλλοντικών αδειών κατά το προηγούμενο στάδιο αδειοδότησης, 69 έργα έχουν εγκριθεί για κατασκευή, ενώ ένα ακόμη εκκρεμεί προς έγκριση, δήλωσε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Όπως έχει οριστεί από την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας, η προθεσμία για τα αιολικά και άλλα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να λάβουν άδειες κατασκευής είναι η 25η Ιουλίου.

Η τοπική κυβέρνηση της Γαλικίας δήλωσε ότι μπόρεσε να τηρήσει την προθεσμία χάρη στον εξορθολογισμένο μηχανισμό αδειοδότησης, ο οποίος της επιτρέπει να επεξεργάζεται και να εγκρίνει ταυτόχρονα τις αιτήσεις για έγκριση και κατασκευή.

Στην Ισπανία, οι περιφερειακές κυβερνήσεις χειρίζονται την αδειοδότηση των έργων ηλεκτρικής ενέργειας με δυναμικότητα κάτω των 50 MW, ενώ οτιδήποτε μεγαλύτερο από αυτό περνάει υποχρεωτικά από το υπουργείο οικολογικής μετάβασης της κεντρικής κυβέρνησης.

Νέα έργα στην ουρά

Την ίδια μέρα, το κυβερνών κόμμα της χώρας, ανακοίνωσε ότι η Μαδρίτη πρόκειται να εκδώσει άδειες κατασκευής για τρία ακόμα αιολικά έργα που βρίσκονται στη Γαλικία τις επόμενες ημέρες.

Αυτά τα έργα, συνολικής ισχύος 278 MW, θα προμηθεύουν με ηλεκτρική ενέργεια το συγκρότημα παραγωγής αλουμινίου San Ciprian της Alcoa Corp στην περιοχή.

Τα τρία εν λόγω έργα είναι το Barqueiro 126 MW, το Moeche 50,4 MW και το Badulaque 102,4 MW και εντάσσονται στα ήδη εγκεκριμένα αιολικά έργα 50,4 MW Tesouro και 161 MW Santuaro, τα οποία επίσης προορίζονται να τροφοδοτήσουν το συγκρότημα San Ciprian της Alcoa και να εξασφαλίσουν την οικονομική βιωσιμότητά του εν μέσω υψηλών τιμών ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης