Τελευταία Νέα

RWE και TotalEnergies ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Ολλανδίας

RWE και TotalEnergies ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Ολλανδίας
Η κάθε εταιρεία έχει το 50% του έργου, με την RWE να ηγείται της ανάπτυξης, κατασκευής και λειτουργίας του αιολικού πάρκου
Η RWE και η TotalEnergies ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση του υπεράκτιου αιολικού πάρκου OranjeWind στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με το Oil Price, το έργο διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 795 MW, ενώ αποτελεί το πρώτο έργο ολοκληρωμένου συστήματος στην ολλανδική αγορά.

Η κάθε εταιρεία έχει το 50% του έργου, με την RWE να ηγείται της ανάπτυξης, κατασκευής και λειτουργίας του αιολικού πάρκου.

Το OranjeWind στοχεύει στην τέλεια αντιστοίχιση της διακοπτόμενης παραγωγής αιολικής ενέργειας με την ευέλικτη ζήτηση ενέργειας, συμβάλλοντας στη σταθερότητα του δικτύου.

Η εξαιρετικά διαλείπουσα φύση της αιολικής ενέργειας αποτελεί συχνά εμπόδιο για την ανάπτυξή της, αλλά η RWE και η TotalEnergies σχεδιάζουν να το μετριάσουν με διάφορες λύσεις ευέλικτης ζήτησης, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρολυτών, αποθήκευσης μπαταριών, ηλεκτρονικών λεβήτων και έξυπνων λύσεων φόρτισης.

Το πάρκο θα βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα, περίπου 53 χιλιόμετρα από το IJmuiden στις ολλανδικές ακτές, με την κατασκευή να ξεκινά το 2026 και την πλήρη θέση σε λειτουργία να αναμένεται στις αρχές του 2028.  

Οι δηλώσεις

Ο Sven Utermöhlen, Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Offshore Wind, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία, δηλώνοντας: «Οι Κάτω Χώρες είναι μία από τις στρατηγικές βασικές αγορές μας για την ανάπτυξη του πράσινου χαρτοφυλακίου μας. Με την TotalEnergies χαίρομαι που έχουμε στο πλευρό μας έναν ισχυρό εταίρο με τον οποίο μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρώτο μας υπεράκτιο αιολικό έργο στην Ολλανδία και ταυτόχρονα να ξεκλειδώσουμε την πλήρη ολοκλήρωση του συστήματος της OranjeWind».

Η TotalEnergies θα συνεισφέρει την τεχνογνωσία της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

Ο Stéphane Michel, διευθυντής του τμήματος φυσικού αερίου, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενέργειας της TotalEnergies, υπογράμμισε την καινοτόμο προσέγγιση του έργου: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την RWE, έναν σημαντικό παίκτη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε ένα έργο που θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε την παραγωγή πράσινου υδρογόνου, το οποίο χρειαζόμαστε για την απαλλαγή από τον άνθρακα των διυλιστηρίων μας στη βόρεια Ευρώπη. Αυτό το ολοκληρωμένο, καινοτόμο έργο καταδεικνύει απόλυτα τον πρωτοποριακό μας ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη».

Η TotalEnergies δεν είναι άγνωστη στα μεγάλα έργα αιολικής ενέργειας, καθώς έως σήμερα έχει υπό κατασκευή έργα ισχύος 11 GW, εκ των οποίων το έργο New York Bight ισχύος 3 GW είναι το μεγαλύτερο έργο της.

Έως και 3 TWh τον χρόνο

Το αιολικό πάρκο OranjeWind αναμένεται να παράγει περίπου 3 TWh ετησίως, παρέχοντας πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε πάνω από ένα εκατομμύριο ολλανδικά νοικοκυριά.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την ενσωμάτωση νέων υπεράκτιων τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης