Διεθνή

Οι Ρώσοι πλησιάζουν σε σημαντική νίκη στο Pokrovsk - Sunday Times

Οι Ρώσοι πλησιάζουν σε σημαντική νίκη στο Pokrovsk - Sunday Times
Σύμφωνα με το bankingnews.gr
Μια ανάσα πριν την κατάρρευση της άμυνάς του βρίσκεται ο ουκρανικός στρατός στην περιοχή Pokrovsk σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Sunday Times.

Το Pokrovsk υπάγεται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, με την διαφαινόμενη ήττα της Ουκρανίας στο μέτωπο αυτό να φέρνει τη Ρωσία πιο κοντά σε μια μεγάλη νίκη.

«Ουκρανοί αξιωματικοί προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να εξηγήσουν την προφανή κατάρρευση (της άμυνας) στην περιοχή του Pokrovsk (όπως αποκαλεί το καθεστώς του Κιέβου την πόλη Krasnoarmeysk): Κάποιοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη βλημάτων πυροβολικού, αλλά για τους Ρώσους χρησιμοποιώντας νέες τακτικές ή χρήση βομβών ολίσθησης και ηλεκτρονικού πολέμου προελαύνουν.

Όλοι τους, ωστόσο, συμφώνησαν ότι ένα από τα κύρια προβλήματα ήταν η συνολική αριθμητική υπεροχή των Ρώσων», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sunday Times.

Ο λοχαγός Ρίμαρ των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος συμμετείχε στις μάχες κοντά στο Pokrovsnk, παραπονέθηκε ότι οι ουκρανοί μαχητές ήταν «εξαντλημένοι».

Όπως σημειώνει η Sunday Times, με την επίθεσή του στην περιοχή του Kursk, το Κίεβο ήλπιζε να αποσπάσει την προσοχή των ρωσικών δυνάμεων από την κατεύθυνση του Donbass, στην οποία τα ουκρανικά στρατεύματα δέχονταν «αφόρητη» πίεση, αλλά αυτό το σχέδιο απέτυχε.

«Αυτή η επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ δεν είχε καμία επίδραση σε κανένα τομέα του μετώπου. Οι Ρώσοι επιτίθενται συνεχώς

Εάν απελευθερωθεί, το Pokrovsk θα γίνει η μεγαλύτερη πόλη μετά το Μπαχμούτ ή Αρτεμόφσκ που θα καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης