Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Stellantis: «Παγώνει» την παραγωγή του ηλεκτρικού Fiat 500 λόγω χαμηλής ζήτησης

Stellantis: «Παγώνει» την παραγωγή του ηλεκτρικού Fiat 500 λόγω χαμηλής ζήτησης
«Το μέτρο είναι απαραίτητο λόγω της τρέχουσας έλλειψης παραγγελιών που συνδέεται με τις βαθιές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών όλοι οι παραγωγοί, ιδίως οι Ευρωπαίοι», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της
O κολοσσός της αυτοκίνησης Stellantis, αποφάσισε την αναστολή της παραγωγής του πλήρως ηλεκτρικού Fiat 500e για ένα μήνα λόγω της χαμηλής ζήτησης.

Σύμφωνα με το Εnergy Market Price, η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει απότομη ύφεση και η Stellantis εξετάζει το ενδεχόμενο περικοπών θέσεων εργασίας στην Ιταλία, καθώς οι πωλήσεις έχουν μειωθεί.

Ιταλοί αξιωματούχοι, επικαλούμενοι τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, ζήτησαν την επανεξέταση του σχεδίου της ΕΕ να απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης από το 2035

Η Stellantis, η οποία δημιουργήθηκε το 2021 μετά τη συγχώνευση της Fiat Chrysler Automobiles και του γαλλικού ομίλου PSA, έχει μειώσει τις θέσεις εργασίας και τη δυναμικότητα των εργοστασίων στις ΗΠΑ, αφού η πτώση των πωλήσεων εκεί μείωσε σχεδόν στο μισό τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου.

«Το μέτρο είναι απαραίτητο λόγω της τρέχουσας έλλειψης παραγγελιών που συνδέεται με τις βαθιές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών όλοι οι παραγωγοί, ιδίως οι Ευρωπαίοι», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το εν λόγω μοντέλο κατασκευάζεται στο Τορίνο, τη γενέτειρα της μάρκας Fiat, στο ιστορικό εργοστάσιο Mirafiori.

Η αναστολή της παραγωγής θα ξεκινήσει σήμερα (13/9), δήλωσε η Stellantis, προσθέτοντας ότι «εργάζεται σκληρά για να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή τη δύσκολη φάση της μετάβασης».

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι επενδύει 100 εκατ. ευρώ (110 εκατ. δολάρια) στο Mirafiori για την υιοθέτηση μιας μπαταρίας υψηλότερης απόδοσης, ενώ θα αρχίσει να παράγει μια υβριδική έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου, ξεκινώντας κάποια στιγμή μεταξύ 2025 και 2026.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης