Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,03% για τον S&P και 1,4% για τον energy sector και 0,2% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,03% για τον S&P και 1,4% για τον energy sector και 0,2% για τον Nasdaq

15 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη, καθώς η αγορά περίμενε την απόφαση για τη μείωση των βασικών επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 15 μονάδων, ή 0,04% στις 41.606 μονάδες, αφού νωρίτερα έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,03% στις 5.634 μονάδες, αφού νωρίτερα άγγιξε το ιστορικό υψηλό των 5.670,81 μονάδων.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,41% στις 668,88 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,2% στις 17.628 μονάδες.

Η μετάβαση του S&P 500 σε υψηλό όλων των εποχών νωρίτερα στη συνεδρίαση έρχεται σε μια ιστορικά δύσκολη περίοδο για την αγορά. Ο Σεπτέμβριος ήταν ο χειρότερος μήνας για τον δείκτη τα τελευταία 10 χρόνια, με μέση μηνιαία απώλεια 1,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Οι απογοητευτικές θέσεις εργασίας και τα στοιχεία της μεταποίησης τον Αύγουστο προκάλεσαν ένα μεγάλο sell-off μιας ημέρας. Ωστόσο, οι μετοχές μπόρεσαν να ανακάμψουν λόγω των πιο εποικοδομητικών ανακοινώσεων δεδομένων και των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων της Fed.

Η Wall Street βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για την πολυαναμενόμενη μείωση των επιτοκίων της Fed το απόγευμα της Τετάρτης, μια κίνηση που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση της αύξησης των κερδών για τις εταιρείες μετά από ένα κλίμα απότομου κόστους δανεισμού και υψηλού πληθωρισμού. Η Fed ξεκίνησε για πρώτη φορά την επιθετική της εκστρατεία τον Μάρτιο του 2022.

Τα τελευταία στοιχεία λιανικών πωλήσεων έδειξαν σταθερή υγεία των καταναλωτών. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,1% τον Αύγουστο έναντι των εκτιμήσεων των οικονομολόγων για πτώση 0,2%, σύμφωνα με τον Dow Jones. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, ο αριθμός αυξήθηκε επίσης κατά 0,1%.

Ενώ οι επενδυτές αναμένουν μείωση την Τετάρτη, η αγορά διχάζεται ως προς το μέγεθος της πιθανής μείωσης. Οι traders τιμολογούν επί του παρόντος με πιθανότητα 63% ότι η κεντρική τράπεζα χαλαρώνει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME.
Μια πιο απότομη μείωση επιτοκίων μπορεί να προκαλέσει ανησυχίες για την υγεία της οικονομίας, σύμφωνα με ορισμένους επενδυτές.

Το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο αυξήθηκε πάνω από τα 71 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη, καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα και η παραγωγή εξακολουθεί να είναι διαταραγμένη στον Κόλπο του Μεξικού.

«Οι διακοπές του εφοδιασμού αφήνουν το σημάδι τους, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου του τυφώνα Francine στις υποδομές του Κόλπου του Μεξικού των ΗΠΑ», δήλωσε η Svetlana Tretyakova, ανώτερη αναλύτρια της Rystad Energy. «Οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κερδίζουν δυναμική, κάτι που θα μπορούσε να είναι καλά νέα για τη ζήτηση», πρόσθεσε η Tretyakova.

Ακολουθούν οι τιμές κλεισίματος της ενέργειας της Τρίτης:

West Texas Intermediate
Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 71,19 δολάρια το βαρέλι, αύξηση 1,57%. Έως σήμερα, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο υποχωρεί κατά 0,64%.

Brent
Συμβόλαιο Νοεμβρίου: 73,70 δολάρια το βαρέλι, αύξηση 1,31%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς έχει πέσει περισσότερο από 4%.

Βενζίνη RBOB
Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 2,0019 $ ανά γαλόνι, αύξηση 1,71%. Έως σήμερα, η βενζίνη έχει υποχωρήσει σχεδόν 5%.

Φυσικό αέριο
Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 2,324 $ ανά χίλια κυβικά πόδια, αύξηση 2,06%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο έχει υποχωρήσει περισσότερο από 7%.

Περίπου 100.000 βαρέλια την ημέρα παρέμειναν εκτός σύνδεσης στον Κόλπο από την Τρίτη λόγω του τυφώνα Francine, σύμφωνα με τοBureau of Safety and Environmental Enforcement. Η παραγωγή από μη κατεστραμμένες εγκαταστάσεις θα επανέλθει στο δίκτυο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης