Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P, 0,9% για τον energy sector και 1% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P, 0,9% για τον energy sector και 1% για τον Nasdaq

235 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αποτινάσσονται από το δύσκολο ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου και αγόρασαν την πτώση των μετοχών τεχνολογίας εν αναμονή της μείωσης των επιτοκίων από την Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.

Ο Dow Jones κέρδισε 235 μονάδες ή 0,58% στις 41.097 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,75% στις 5.595 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,95% στις 649,14 μονάδες
Ο Nasdaq κέρδισε 1% στις 17.569 μονάδες.

Ο S&P 500 μείωσε τις απώλειες του Σεπτεμβρίου σε μόλις 0,9% και βρίσκεται μόλις στο 1,3% από ένα νέο ρεκόρ.

Οι μετοχές της τεχνολογίας και ημιαγωγών της megacap συνέχισαν να ανεβαίνουν άνοδο την Πέμπτη, ενισχύοντας την αγορά κατά τις απογευματινές συναλλαγές. Η Nvidia σημείωσε άλμα 2,5%, ενώ η Alphabet και η μητρική Meta Platforms Facebook κέρδισε περίπου 2% και 2,6%, αντίστοιχα.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα είναι τα τελικά πριν από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στις 17-18 Σεπτεμβρίου, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες αναμένεται να ανακοινώσουν μείωση των επιτοκίων κατά τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Πέμπτης, ο οποίος μετρά τη μέση μεταβολή των τιμών που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις για τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους, σημείωσε αύξηση 0,2% στις τιμές χονδρικής τον Αύγουστο. Αυτό είναι σύμφωνο με τις προσδοκίες. Η έκθεση PPI ακολουθεί τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των καταναλωτών που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, τα οποία υποδεικνύουν άνοδο των τιμών του πυρήνα, αλλά και ότι ο πληθωρισμός τον Αύγουστο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.

Τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αποζημιώσεις ανεργίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη αντανακλούν επίσης μια οριακή αύξηση στον αριθμό των ατόμων που υποβάλλουν αίτηση για επιδόματα ανεργίας, αυξάνοντας σε 230.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 7 Σεπτεμβρίου.

To πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο εκτινάχθηκε περισσότερο από 2% για να κλείσει πάνω από τα 68 δολάρια το βαρέλι την Πέμπτη μετά τον τυφώνα Francine που πέρασε στον Κόλπο του Μεξικού, διαταράσσοντας την παραγωγή πετρελαίου πριν φτάσει στη Λουιζιάνα.

Περισσότερα από 730.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα στον Κόλπο του Μεξικού είναι προς το παρόν κλειστά, σύμφωνα με ενημέρωση της Πέμπτης από το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Επιβολής.

Ακολουθούν οι τιμές κλεισίματος της ενέργειας της Πέμπτης:

West Texas Intermediate
Οκτώβριος: 68,97 δολάρια το βαρέλι, αύξηση 2,47%. Έως σήμερα, το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει υποχωρήσει σχεδόν 4%.
Brent
Συμβόλαιο Νοεμβρίου: 71,97 δολάρια το βαρέλι, αύξηση 1,93%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς έχει πέσει περίπου 6,6%.
Βενζίνη RBOB
Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 1,927 $ ανά γαλόνι, αύξηση περίπου 1,57%. Έως σήμερα, η βενζίνη έχει υποχωρήσει περισσότερο από 8%.
Φυσικό αέριο
Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 2,357 $ ανά χίλια κυβικά πόδια, αύξηση 3,83%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο έχει μειωθεί περισσότερο από 6%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης