Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq

103 μονάδες έχασεο Dow

 

Απώλειες στη Wall Street την Τετάρτη μετά την πτώση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Η μείωση των επιτοκίων επικροτήθηκε αρχικά από τους επενδυτές, αν και δημιούργησε ανησυχίες ότι η Fed προσπαθούσε να προλάβει την πιθανή οικονομική αδυναμία.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 103 μονάδων, ή 0,25% στις 41.503 μονάδες, μετά από άνοδο 375 μονάδων μετά την απόφαση της Fed.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,29% στις 5.618 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,25% στις 670,56 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,31% στις 17.573 μονάδες.

Η Fed μείωσε το επιτόκιο δανεισμού σε ένα εύρος 4,75%-5% από 5,25%-5,5%, την πρώτη μείωση επιτοκίου σε τέσσερα χρόνια καθώς τα επίπεδα του πληθωρισμού υποχώρησαν από τα επίπεδα πριν από δύο χρόνια. Οι traders την εβδομάδα που προηγήθηκε της απόφασης ήλπιζαν όλο και περισσότερο ότι η κεντρική τράπεζα θα μείωνε κατά μισή μονάδα αντί για την παραδοσιακή της κίνηση τριμήνου.

Ο Πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σε μια συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση είπε ότι η κεντρική τράπεζα έκανε επιθετικές περικοπές επειδή η Fed βλέπει κάτι ανησυχητικό για την οικονομία, αλλά μάλλον άφησε να εννοηθεί ότι ήταν επειδή οι ανοδικοί κίνδυνοι για τον πληθωρισμό έχουν μειωθεί τόσο πολύ.
«Δεν βλέπω τίποτα στην οικονομία αυτή τη στιγμή που να υποδηλώνει ότι η πιθανότητα... ύφεσης είναι αυξημένη», είπε ο Πάουελ.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περισσότερο από 18% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας μια πτώση στα τέλη του καλοκαιριού, στις αρχές Σεπτεμβρίου για να επιστρέψει στα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Fed σχεδίαζε μια λεγόμενη ήπια προσγείωση με τον πληθωρισμό να πέφτει και την οικονομία να παρακάμπτει την ύφεση .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης