Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Γαλλία: Δείτε ζωντανά την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Νέαρχος» του ελληνικού ναυτικού

Γαλλία: Δείτε ζωντανά την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Νέαρχος»  του ελληνικού ναυτικού
Στο νερό πέφτει σήμερα ο «Νέαρχος», η δεύτερη φρεγάτα FDI ΗΝ - γνωστή ως Belharra που κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, έχει μεταβεί στη Γαλλία για την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας. Τον συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.

Σε σχετική ανάρτηση, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Άφιξη στην Αεροπορική Βάση της Lann-Bihoué στη Γαλλία, όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή από τις γαλλικές αρχές, πριν από τη μετάβαση στα Ναυπηγεία της Naval Group στη Lorient, για την τελετή καθέλκυσης της νέας Φρεγάτας FDI ΗΝ 'Νέαρχος'».

Η φρεγάτα «Νέαρχος» κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.

Πρόκειται για τη δεύτερη μετά τη φρεγάτα «Κίμων», έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης