Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αίγυπτος: Θα αποκαταστήσει την παραγωγή στα κοιτάσματα φυσικού αερίου έως το καλοκαίρι του 2025

Αίγυπτος: Θα αποκαταστήσει την παραγωγή στα κοιτάσματα φυσικού αερίου έως το καλοκαίρι του 2025

Θα προχωρήσει σε διακανονισμό των οφειλών προς τις εταιρείες

 

Η Αίγυπτος σκοπεύει να αποκαταστήσει την κανονική παραγωγή στα κοιτάσματα φυσικού αερίου της μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Mostafa Madbouly, σηματοδοτώντας ότι η κυβέρνηση κινείται να διακανονίσει τις καθυστερήσεις της με εταιρείες παραγωγής.
Ο Madbouly είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η παραγωγή μειώθηκε λόγω των καθυστερούμενων οφειλών, αλλά δεν είπετις οφειλές της κυβέρνησης ούτε πότε θα μπορούσε να αποπληρωθεί.

Πηγές που επικαλείται το Reuters τον Μάρτιο είχαν δηλώσειότι η κυβέρνηση είχε διαθέσει έως και 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για πληρωμές σε ξένες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Οι καθυστερούμενες οφειλές συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια μιας μακροχρόνιας έλλειψης συναλλάγματος που έκτοτε μειώθηκε.

Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος εν μέσω υψηλής ζήτησης για συστήματα ψύξης το καλοκαίρι. Η χώρα παράγει το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής της ενέργειας από την καύση φυσικού αερίου.
Η κυβέρνηση διέκοψε τις λεγόμενες διακοπές ρεύματος τον Ιούλιο μετά την άφιξη ορισμένων αποστολών φυσικού αερίου.
«Οι περικοπές στην ηλεκτρική ενέργεια δεν θα επιστρέψουν ξανά», είπε ο Madbouly, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει διαθέσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να το διασφαλίσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης