Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ο Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε επίτροπος στην Κομισιόν

Ο Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε επίτροπος στην Κομισιόν

Τον τομέα Μεταφορών και Τουρισμού ανέθεσε στον επί χρόνια Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Μπορεί να είναι το κλειδί για να βοηθήσει την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία

 

Tο χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών και Τουρισμού, αναλαμβάνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 Όπως είχε γράψει το Politico αιτιολογώντας γιατί θα δοθεί το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών στην Ελλάδα, «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο έχοντας συμβάλλει στην επανεκλογή της φον ντερ Λάιεν.

Η επίβλεψη του χαρτοφυλακίου μεταφορών μπορεί να είναι το κλειδί για να βοηθήσει την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία.

Εάν οι μεταφορές από μόνες τους δεν επαρκούν για να ευχαριστήσουν τον Μητσοτάκη, ο Τζιτζικώστας θα μπορούσε να γίνει υπεύθυνος για την περιφερειακή ανάπτυξη, ειδικά δεδομένης της εμπειρίας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναθέτει θέσεις εργασίας στο εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, επιβεβαιώνοντας ποιες χώρες θα κερδίσουν ισχυρούς ρόλους στο εμπόριο, τον ανταγωνισμό και την πράσινη ατζέντα.

«Σήμερα παρουσιάζω την ομάδα μου για τα επόμενα 5 χρόνια. Μια ομάδα ικανών γυναικών και ανδρών έτοιμοι να συνεργαστούν. Για μια ισχυρότερη Ένωση. Για μια πιο ασφαλή Ευρώπη. Για μια πιο ανταγωνιστική Ευρώπη», αναφέρει σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Κομισιόν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης