Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Με κινεζική τεχνολογία τα καινούρια ρωσικά drones

Reuters: Με κινεζική τεχνολογία τα καινούρια ρωσικά drones
Η ύπαρξη του νέου ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που ενσωματώνει κινεζική τεχνολογία δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία άρχισε πέρυσι να παράγει ένα νέου τύπου επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλου βεληνεκούς, το Garpiya-A1, το οποίο έχει αξιοποιήσει κατά κόρον το τελευταίο διάστημα στον πόλεμο στην Ουκρανία, και το οποίο κατασκευάζει με κινεζικούς κινητήρες και εξαρτήματα σύμφωνα με αποκλειστικό του Reuters.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η IEMZ Kupol, θυγατρική της ρωσικής κρατικής εταιρείας κατασκευής όπλων Almaz-Antey, παρήγαγε περισσότερα από 2.500 Garpiya από τον Ιούλιο του 2023 έως τον Ιούλιο του 2024.

Η ύπαρξη του νέου ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που ενσωματώνει κινεζική τεχνολογία δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Η IEMZ Kupol και η Almaz-Antey δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Δυο πηγές πληροφοριών δήλωσαν ότι το Garpiya, έχει αναπτυχθεί εναντίον στρατιωτικών και πολιτικών στόχων στην Ουκρανία, προκαλώντας ζημιές σε κρίσιμες υποδομές, καθώς και απώλειες πολιτών και στρατιωτών.

Ο Samuel Bendett, αναπληρωτής ανώτερος συνεργάτης στο «Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια», ένα think tank με έδρα την Ουάσινγκτον, δήλωσε στο Reuters ότι η Garpiya, εάν επιβεβαιωθεί, θα σηματοδοτήσει την απομάκρυνση από την εξάρτηση της Ρωσίας από ιρανικά σχέδια για μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας.

«Αν αυτό συμβαίνει, θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η Ρωσία μπορεί πλέον να βασίζεται περισσότερο στην εγχώρια ανάπτυξη και, προφανώς και στην Κίνα για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών», είπε.

Το Ιράν, το οποίο δεν σχολίασε κάτι για τα νέα αυτά drones, έχει προμηθεύσει περισσότερα από 1.000 μη επανδρωμένα αεροσκάφη «καμικάζι» Shahed στη Ρωσία από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό για το θέμα αυτό, ενώ το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε δήλωσή του στο Reuters ότι το Πεκίνο ελέγχει αυστηρά τις εξαγωγές υλικού με πιθανές στρατιωτικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης