Διεθνή

Προειδοποίηση Μπλίνκεν: Απειλή για την Ευρώπη οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι στη Ρωσία

Προειδοποίηση Μπλίνκεν: Απειλή για την Ευρώπη οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι στη Ρωσία
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης η Ρωσία μοιράζεται τεχνολογία με το Ιράν, μεταξύ άλλων για πυρηνικά ζητήματα
Το Ιράν έχει στείλει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη Ρωσία και το Κρεμλίνο «πιθανότατα θα τους χρησιμοποιήσει εντός εβδομάδων στην Ουκρανία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο κ. Μπλίνκεν είπε ότι η εξέλιξη αυτή είναι «μια απειλή για όλη την Ευρώπη» και δείχνει ότι η «αποσταθεροποιητική επιρροή του Ιράν φτάνει πολύ πέρα από τη Μέση Ανατολή».

«Δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν εκπαιδευτεί στο Ιράν για να χρησιμοποιούν το σύστημα βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Fath-360» ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν σύμφωνα με το Sky News και πρόσθεσε: «Η Ρωσία έχει λάβει τώρα τέτοιους βαλλιστικούς πυραύλους και πιθανότατα θα τους χρησιμοποιήσει εντός εβδομάδων στην Ουκρανία».

«Η Ρωσία έχει μια σειρά από δικούς της βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά η προμήθεια ιρανικών πυραύλων επιτρέπει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει και άλλα όπλα για στόχους που βρίσκονται πιο μακριά από την πρώτη γραμμή» επεσήμανε.

Νέες κυρώσεις στο Ιράν

Ο κ. Μπλίνκεν σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον είχε προειδοποιήσει το Ιράν πως η αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία θα «αποτελούσε δραματική κλιμάκωση» και προανήγγειλε ότι θα επιβληθούν νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη εντός των επομένων ωρών.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης η Ρωσία μοιράζεται τεχνολογία με το Ιράν, μεταξύ άλλων για πυρηνικά ζητήματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης