Το KKR δίνει 450 εκατ. δολ. στις εταιρείες BESS, Powin και Peregrine

Το KKR δίνει 450 εκατ. δολ. στις εταιρείες BESS, Powin και Peregrine

Σηματοδοτεί την τελευταία σε μια σειρά επενδύσεων που σχετίζονται με την αποθήκευση ενέργειας  (Energy-Storage.news)

Η επενδυτική εταιρεία Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) με έδρα τις ΗΠΑ έκλεισε τις συναλλαγές χρηματοδότησης χρέους με την εταιρεία ολοκληρωμένης αποθήκευσης μπαταριών Powin και την εταιρεία ανάπτυξης Peregrine Energy Solutions.

Οι δύο συμφωνίες πιστωτικής διευκόλυνσης ανακοινώθηκαν στις 2 Οκτωβρίου από τους δικαιούχους και θα χρηματοδοτηθούν μέσω ασφαλιστικών λογαριασμών που διαχειρίζεται η KKR.

 

Κατανομή χρημάτων

Η Peregrine Energy Solutions θα έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση έως και 250 εκατομμυρίων δολαρίων περιουσιακών στοιχείων, προωθώντας έναν αγωγό ανάπτυξης 37 έργων συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών (BESS) σε κλίμακα χρησιμότητας σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ και σε πέντε περιοχές ανεξάρτητου διαχειριστή συστήματος (ISO).

Η Powin έχει εξασφαλίσει έως και 200 ​​εκατομμύρια δολάρια από την KKR τα οποία η εταιρεία ολοκληρωμένης και κατασκευαστής BESS με έδρα το Όρεγκον είπε ότι θα ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση.

Peregrine Energy Solutions: Αγωγός 37 έργων σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ

 
Δραστηριότητες της Peregrine από το 2023

Η Peregrine ισχυρίστηκε ότι ο αγωγός αποθήκευσης έχει συνολικά περισσότερες από 22 GWh, κατανεμημένος στις περιοχές μεταφοράς και χονδρικής της Southwest Power Pool (SPP), Midcontinent Independent System Operator (MISO), Electricity Reliability Council of Texas (ERCOT), PJM και Western Electricity Coordinating Συμβούλιο (WECC).

Τον Ιανουάριο του 2023, η Castlelake απέκτησε δύο μεγάλης κλίμακας αυτόνομα έργα BESS στο Τέξας, συνολικής ισχύος 490 MW από τον κατασκευαστή Black Mountain Energy Storage για λογαριασμό της.

Περίπου ένα μήνα αργότερα, η Peregrine εξασφάλισε επενδύσεις από την IMM Investment Global, μια νοτιοκορεατική εταιρεία εναλλακτικής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Οι όροι αυτής της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά τον Αύγουστο του περασμένου έτους η AB Carval (εναλλακτικός διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που ανήκει στην παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων AllianceBernstein με έδρα στο Τενεσί), συμφώνησε μια συμφωνία πίστωσης, μετοχών και χρέους 700 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του αγωγού της Peregrine.

Ο Hagen Lee (ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του κατασκευαστή), είπε ότι η συμφωνία KKR έδειξε ότι «το κεφάλαιο είναι διαθέσιμο για προγραμματιστές που συνεχίζουν να καινοτομούν σε μια αγορά προκλήσεων».

Ο Lee ισχυρίστηκε ότι οι διαφοροποιητές της Peregrine περιλαμβάνουν τη δυνατότητα τοποθέτησης και ανάπτυξης περιουσιακών στοιχείων υψηλής αξίας.

Η διευκόλυνση δανεισμού διευθετήθηκε από την KKR Capital Markets με την ιαπωνική Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC).

 

Συμφωνίες της Powin στην Ευρώπη

Η συμφωνία Powin 200 εκατομμυρίων δολαρίων θα «επιταχύνει την επέκταση».

Μεγάλο μέρος του αγωγού της Powin παραμένει στις ΗΠΑ, με την πιο πρόσφατη δημοσίως ανακοινωθείσα συμφωνία για ένα έργο 880 MWh για την κοινή χρήση DTE στο Μίσιγκαν.

Η Powin πέτυχε συμφωνίες στην Ευρώπη φέτος με ένα έργο 20 MWh στην Πορτογαλία για την παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας Galp και το πρώτο της έργο στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια συμφωνία ολοκλήρωσης συστήματος 50 MW/110 MWh με τον κατασκευαστή Pulse Clean Energy.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο έργο της μέχρι σήμερα είναι το υπό κατασκευή σύστημα Waratah Super Battery 1.680 MWh στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Συνολικά, η Powin έχει αναπτύξει ή βρίσκεται σε κατασκευή με 17 GWh αποθήκευσης μπαταρίας.


Πολυετείς συμφωνίες
της Powin

Η Powin κυκλοφόρησε την πρώτη της λύση BESS με εμπορευματοκιβώτια 5 MWh+ που περιλαμβάνει την αποκλειστική στοίβα ιόντων λιθίου (Li-ion) της τον Μάιο.

Αυτό ακολούθησε μια συνέντευξη τον Μάρτιο με την ESN Premium στην οποία ο Danny Lu (Αντιπρόεδρος της Powin), είπε ότι η εταιρεία αναπτύσσει λύσεις με μεγαλύτερη πυκνότητα ενέργειας και υψηλότερης ισχύος για να ανταγωνιστεί τους κινεζικούς ενοποιητές συστημάτων.

Από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους έχει υπογράψει πολυετείς συμφωνίες προμήθειας κυψελών με κατασκευαστές, Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η συμφωνία 15 GWh με την EVE Energy, η συμφωνία πλαισίου 12 GWh με την Rept Battero και η συμφωνία 5 GWh με την Hithium.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με την Rept, ένας εκπρόσωπος της Powin είπε στο Energy-Storage.news ότι η εταιρεία θεωρεί ότι έχει μια ποικιλία προμηθευτών κυψελών, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών Tier-1 και ενδεχομένως Tier-2, ως βασική στρατηγική για τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού και των προμηθειών.

 

Τι σηματοδοτεί η διευκόλυνση χρέους για την KKR

Η εταιρεία γνωστοποίησε επίσης ότι είναι πρόθυμη να προμηθεύεται κελιά από εγχώριες πηγές των ΗΠΑ όταν είναι δυνατόν.

Ο Τζεφ Γουότερς (Διευθύνων Σύμβουλος της Powin), δήλωσε ότι η διευκόλυνση χρέους KKR θα επιτρέψει στον ενοποιητή συστήματος να επιταχύνει την επέκτασή του, «να προωθήσει την καινοτομία και να μεγιστοποιήσει την αξία για τους πελάτες μας».

Οι προσφορές ακολουθούν τις επενδύσεις της KKR σε Zenobe και Avantus

Για την KKR (ιδρύθηκε το 1976 και έγινε δεκτή στον S&P 500 φέτος), σηματοδοτεί την τελευταία σε μια σειρά επενδύσεων που σχετίζονται με την αποθήκευση ενέργειας.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό ήταν η συμφωνία 748 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που συνήφθη το 3ο τρίμηνο του 2023 για την ανάληψη ελέγχου μετοχών στη Zenobe Energy (εταιρεία ανάπτυξης λύσεων υποδομής ηλεκτρικών οχημάτων και αποθήκευσης μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Τον Ιούλιο, έκλεισε την εξαγορά του αμερικανικού ηλιακού φωτοβολταϊκού και της εταιρείας ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας Avantus, παλαιότερα γνωστή ως 8minute Energy, κλείνοντας μια εγκατάσταση ανάπτυξης 522 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στη διαδικασία.


Συνοπτικά για την Peregrine

Η Peregrine Energy Solutions ιδρύθηκε το 2022 ως συνεργασία μεταξύ του διαχειριστή παγκόσμιων επενδυτικών περιουσιακών στοιχείων Castlelake και του κατασκευαστή Peregrine Energy Management.

Αρχικά ήταν επικεντρωμένη στην κλίμακα BESS, αλλά με ορισμένα ηλιακά φωτοβολταϊκά και αιολικά έργα επίσης σε εξέλιξη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης