Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε ιστορικό υψηλό οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2024

Σε ιστορικό υψηλό οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2024
Πέρυσι, οι εισαγωγές μόνο από τη Γαλλία ανήλθαν σε 12,7 TWh, κυρίως από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της
Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας το 2024, κυρίως χάρη στις ροές από τη Γαλλία και τη Νορβηγία.

Σύμφωνα με το Energy Market Price, νέα ανάλυση των δεδομένων του Διαχειριστή Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO) αποκαλύπτει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2024, οι καθαρές εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία ανήλθαν σε ρεκόρ 9 TWh, ακολουθούμενες από ακόμα 14,95 TWh από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο.

Αυτή η εισροή εισαγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες περίπου 10,8 εκατομμυρίων σπιτιών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, φτάνοντας δυνητικά τις 36 TWh μέχρι το τέλος του έτους - μια αύξηση 46% σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε το 2021.

Η Γαλλία κορυφαίος προμηθευτής

Η εισαγωγή ενέργειας στη χώρα διευκολύνεται κατά κύριο λόγο από έξι διασυνδέσεις, με την πυρηνική ενέργεια από τη Γαλλία να αναδεικνύεται σε κορυφαία πηγή.

Πέρυσι, οι εισαγωγές μόνο από τη Γαλλία ανήλθαν σε 12,7 TWh, κυρίως από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της, οι οποίες αποτελούν περίπου το 70% του ενεργειακού της μείγματος.

Η Νορβηγία ακολουθεί στη δεύτερη θέση των μεγαλύτερων εξαγωγέων στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας κυρίως υδροηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι από την εγχώρια ESO, το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζει υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας από τις γειτονικές του χώρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός που καθιστά τις εισαγωγές οικονομικά ευνοϊκές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης