Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,1% για τον S&P και 0,28% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,1% για τον S&P και 0,28% για τον Nasdaq

31 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα, με τον S&P 500 να βρίσκεται κοντά σε ρεκόρ καθώς οι επενδυτές αναμένουν βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία  θα δώσουν περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με το εάν το φετινό ράλι της αγοράς είναι βιώσιμο.

Ο  Dow Jones υποχώρησε 31 μονάδες χαμηλότερα, ή 0,08% στις 39.344 μονάδες. 
Ο S&P 500 ενισχύθηκε  0,1% στις 5.572 μονάδες 
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,59% στις 685,32 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,28% στις 18.403μονάδες. 

 Intel και Boeing σημείωσαν άνοδο 5% και 3%, αντίστοιχα, οδηγώντας τον Dow υψηλότερα.

 Ο S&P 500 έρχεται από την τέταρτη θετική του εβδομάδα τις τελευταίες πέντε εν μέσω συνεχιζόμενης αισιοδοξίας ότι η χαλάρωση του πληθωρισμού - και τυχόν θύλακες αδυναμίας στην οικονομία - θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve.

 Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ιουνίου, ο οποίος θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, θα μπορούσε να ενισχύσει αυτές τις ελπίδες εάν  δείξει μια ελαφρά βελτίωση. Τα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

 Την περασμένη εβδομάδα, τα στοιχεία για την εργασία αντικατόπτριζαν μια ελαφρώς παγωμένη αγορά εργασίας, ενισχύοντας τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων. Αν και η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε περισσότερες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο από ό,τι αναμενόταν, υπήρξε επίσης μια απροσδόκητη αύξηση του ποσοστού ανεργίας, στο 4,1% από 4%. Επί του παρόντος, οι traders αναμένουν δύο μειώσεις επιτοκίων το 2024, με την πρώτη τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

 PepsiCo και Delta Air Lines πρόκειται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα την Πέμπτη. Στη συνέχεια, μια σειρά από μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης των Citigroup και JPMorgan Chase, θα ξεκινήσει τη σεζόν κερδών δεύτερου τριμήνου την Παρασκευή.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης