Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Οριακή άνοδος 0,09% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq  

Wall Street: Οριακή άνοδος 0,09% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq   

36 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

 Άνοδος στη  Wall Street την Πέμπτη, καθώς η αγορά προσβλέπει σε νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό και  ενδείξεις σχετικά με το πότε η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

 
Ο Dow Jones κέρδισε 36 μονάδες, ή 0,09% στις 39.164 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά 0,09% στις 5.482 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,28% στις 695,51 μονάδες.
Ο Nasdaq  κέρδισε  0,3% στις 17.858 μονάδες. 

Οι μετοχές ημιαγωγών ήταν στο κόκκινο, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εάν  η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συνεχίσει να διατηρεί τις αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η Micron  υποχώρησε περισσότερο από 6% μετά την έκδοση πρόβλεψης εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο από τον κατασκευαστή chip που ήταν σύμφωνη με τις εκτιμήσεις. Η Nvidia υποχώρησε επίσης, σημειώνοντας πτώση 1,6%.

 Αυτές οι κινήσεις έρχονται καθώς οι  traders προσβλέπουν στην  ανακοίνωση του βασικού δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Μαΐου, ο οποίος είναι ο προτιμώμενος δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού της Fed. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο πυρήνας PCE αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και 2,6% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

 Οι traders ελπίζουν ότι η έκθεση θα δείξει χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την πιθανότητα η Fed να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

 Αρκετές μετοχές υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων. Η Levi Strauss υποχώρησε περισσότερο από 16% αφού τα τελευταία τριμηνιαία έσοδα της εταιρείας τζιν απογοήτευσαν τους επενδυτές. Η Walgreens Boots Alliance σημείωσε βουτιά 25% αφού μείωσε τις προοπτικές έτους και εξέδωσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη το προηγούμενο τρίμηνο.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης