Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Citadel αγοράζει την ιαπωνική ενεργειακή εταιρεία Energy Grid  

Η Citadel αγοράζει την ιαπωνική ενεργειακή εταιρεία Energy Grid  

Η Energy Grid παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου τιμών ενέργειας σε ιαπωνικές εταιρείες

 

Η Citadel θα αγοράσει την ιαπωνική εταιρεία ενέργειας Energy Grid στην πρώτη της εξαγορά στην Ιαπωνία και την πρώτη σημαντική επένδυση των ΗΠΑ στη χονδρική ενεργειακή αγορά της Ιαπωνίας τα τελευταία χρόνια, ανέφερε σε ανακοίνωση το hedge fund του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Kenneth Griffin.

Η Energy Grid παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου τιμών ενέργειας σε ιαπωνικές εταιρείες και η συμφωνία θα δώσει στην Citadel άμεση πρόσβαση στην ιαπωνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

 Από την ίδρυση του Energy Grid το 2021, η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη φτωχή σε πόρους Ιαπωνία ήταν ασταθής λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία προκάλεσε παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

Η Ιαπωνία, η οποία εισάγει τους περισσότερους ενεργειακούς πόρους της, βρισκόταν ήδη σε επισφαλή θέση μετά τον σεισμό του Μαρτίου 2011 και την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα, όταν πολλοί από τους μεγάλους πυρηνικούς σταθμούς της έκλεισαν.

Η συμφωνία θα «διευρύνει την παροχή λύσεων αντιστάθμισης κινδύνου στους Ιάπωνες παραγωγούς και καταναλωτές ενέργειας», δήλωσε ο Sebastian Barrack, επικεφαλής εμπορευμάτων της Citadel.

 Διαχείριση κινδύνου

Η Energy Grid θα επεκτείνει τους όγκους συναλλαγών και θα «προσφέρει μακροπρόθεσμες ευκαιρίες διαχείρισης κινδύνου σε περισσότερους συμμετέχοντες στην αγορά», δήλωσε ο Yohei Jozaki, διευθύνων σύμβουλος της Energy Grid.

Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει το τρίτο τρίμηνο του 2024, υπό προϋποθέσεις. Το μέγεθος της συμφωνίας δεν έχει αποκαλυφθεί.

Η Citadel με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία περίπου 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το εμβληματικό ταμείο της έχει κερδίσει περισσότερο από 7,5% μέχρι στιγμής το 2024, σύμφωνα με το Reuters

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης