Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Συμφωνία RWE και Steelwind για προμήθεια αξόνων για αιολικά (Renews.biz)

Συμφωνία RWE και Steelwind για προμήθεια αξόνων για αιολικά (Renews.biz)
Οι άξονες που κατασκευάζει η Steelwind πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε υπεράκτια αιολικά πάρκα, τα οποία η RWE σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία στην Ευρώπη από το τέλος του 2029
Σύμβαση με την Steelwind Nordenham υπέγραψε η RWE για την παραγωγή έως και 300 αξόνων για τα υπεράκτια αιολικά έργα της γερμανικής εταιρείας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Renews.biz, η Steelwind θα διατηρήσει δυναμικότητα 320.000 τόνων χάλυβα στο εργοστάσιό της στο Nordenham για μια περίοδο 24 μηνών από το 2027 και μετά, προκειμένου να είναι σε θέση να παράγει περίπου 200 άξονες.

Η σύμβαση μπορεί να παραταθεί για άλλους 12 μήνες και προβλέπει πρόσθετη χωρητικότητα 160.000 τόνων χάλυβα, η οποία ισοδυναμεί με περίπου 100 άξονες ανεμογεννητριών.

Οι άξονες που κατασκευάζει η Steelwind πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε υπεράκτια αιολικά πάρκα, τα οποία η RWE σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία στην Ευρώπη από το τέλος του 2029.

Επιπλέον, η συμφωνία προβλέπει ότι η RWE θα μπορεί να συνεργάζεται και σε πρόσθετες υπηρεσίες από την Steelwind, όπως η προμήθεια επιμέρους χαλύβδινων κατασκευών ή ο τομέας της αποθήκευσης και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με τη σύμβαση αυτή, η RWE εξασφαλίζει παραγωγικές ικανότητες σε μια αγορά που χαρακτηρίζεται από έλλειψη πόρων στην αλυσίδα εφοδιασμού, δήλωσε ο κατασκευαστής.

Ο οικονομικός διευθυντής της RWE Offshore Wind, Holger Himmel, δήλωσε: «Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη υπεράκτια αιολική ενέργεια για να επιτύχει τους φιλόδοξους κλιματικούς της στόχους.

«Στην RWE, προωθούμε αποφασιστικά την επέκταση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

«Μέσω της σύμβασης με την Steelwind, όχι μόνο εξασφαλίσαμε νέες παραγωγικές δυνατότητες, αλλά και κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την επιτυχή ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών υπεράκτιων αιολικών έργων μας.

«Συμφωνίες όπως αυτή είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε ενόψει της δύσκολης κατάστασης της αγοράς».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Steelwind Nordenham, Jost Backhaus, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία είναι ένα ακόμη βήμα προς το μέλλον για εμάς, αλλά και για τη Γερμανία και την Ευρώπη, των οποίων οι φιλόδοξοι στόχοι για το κλίμα μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την ισχυρή συμβολή της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

«Η ολοκληρωμένη συνεργασία με την RWE υπογραμμίζει επίσης τον ηγετικό μας ρόλο στην παραγωγή υπεράκτιων θεμελίων από χάλυβα ποιότητας Dillinger», κατέληξε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης