Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Reuters: Υδροηλεκτρικά έργα στην Ασία αναπτύσσουν οι νορβηγικές εταιρείες

Reuters: Υδροηλεκτρικά έργα στην Ασία αναπτύσσουν οι νορβηγικές εταιρείες
Οι νορβηγικές εταιρείες μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της υδροηλεκτρικής ενέργειας και της τεχνολογίας CCS στην Ινδονησία για τη μείωση των εκπομπών και της ασιατικής χώρας
Η Νορβηγία επιδιώκει να συσφίξει τις επιχειρηματικές της σχέσεις με την Ινδονησία και να διερευνήσει νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η υδροηλεκτρική ενέργεια αλλά και η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της σκανδιναβικής χώρας.

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες αλλά και κάποια εμπόδια, ωστόσο ελπίζω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη εταιρική σχέση τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Terje Aasland στο Reuters αργά την Πέμπτη (4/7) μετά τη συνάντηση με τον Ινδονήσιο ομόλογό του, Arifin Tasrif, στην Τζακάρτα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ενώ η Νορβηγία στοχεύει να επιτύχει τον στόχο της για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050, συνεχίζει επίσης να εξερευνά και να αναπτύσσει νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων στη θάλασσα Barents της Αρκτικής, για να διατηρήσει τα επίπεδα της παραγωγής της που αναμένεται να κορυφωθεί το 2025.

Να σημειωθεί εδώ ότι η χώρα έγινε ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης μετά την μείωση των ρωσικών παραδόσεων από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία το 2022.

Οι νορβηγικές εταιρείες μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της υδροηλεκτρικής ενέργειας και της τεχνολογίας CCS στην Ινδονησία για τη μείωση των εκπομπών και της ασιατικής χώρας, δήλωσε ο Aasland.

Ο Aasland συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους νορβηγικών εταιρειών στη Σιγκαπούρη την Πέμπτη, μεταξύ των οποίων η Equinor , DNB και Yarra, οι οποίες επενδύουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποθήκευση ενέργειας και εναλλακτικά καύσιμα όπως η αμμωνία στην Ασία και τον Ειρηνικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης