Ισπανία: Εγκρίθηκαν 46 ηλιακά και αιολικά έργα το β' τρίμηνο

Ισπανία: Εγκρίθηκαν 46 ηλιακά και αιολικά έργα το β' τρίμηνο
Τα έργα αυτά αντιπροσωπεύουν 3.155,8 MW ηλιακής φωτοβολταϊκής και 390,7 MW αιολικής ενέργειας
Η Ισπανία χορήγησε άδειες για νέα ηλιακά και αιολικά έργα 3.526,5 MW το β’ τρίμηνο του τρέχοντος, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ερευνών Opina 360.

Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, αυτό σημαίνει μείωση της δυναμικότητας κατά 40,8%, αναφέρει η έκθεση, η οποία συντάχθηκε για τους σκοπούς του συνεδρίου Foro Sello.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι 46 έργα έλαβαν έγκριση αυτή την περίοδο.

Τα έργα αυτά αντιπροσωπεύουν 3.155,8 MW ηλιακής και 390,7 MW αιολικής ενέργειας.

Οι «πρωταθλήτριες» περιοχές

Όσον αφορά την τοποθεσία τους, το μεγαλύτερο μέρος της εγκεκριμένης δυναμικότητας βρίσκεται σε πέντε περιφέρειες της Ισπανίας -- Καστίλη και Λεόν, Ανδαλουσία, Καστίλη-Λα Μάντσα, Ναβάρα και Μαδρίτη, ενώ ακολουθούν η Αραγονία, οι Κανάριοι Νήσοι και η Κοινότητα της Βαλένθια, όπου συνολικά 113,8 MW ηλιακών έργων έλαβαν άδειες.

Στις υπόλοιπες εννέα αυτόνομες περιφέρειες της Ισπανίας δεν εγκρίθηκε κανένα νέο έργο κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με την έκθεση.

Έγκριση χορηγήθηκε επίσης σε ένα έργο αποθήκευσης ενέργειας στις Κανάριες Νήσους. Επιπλέον, ένα ηλιακό έργο 19,3 MW στην Κοινότητα της Βαλένθια εξασφάλισε ευνοϊκή δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων (EIS) κατά τη διάρκεια του ίδιου διαστήματος.

48 έργα απορρίφθηκαν

Ταυτόχρονα, το ισπανικό υπουργείο για την οικολογική μετάβαση απέρριψε επίσημα 48 έργα που θα μπορούσαν να προσθέσουν 2.155,6 MW αιολικής και 889,8 MW ηλιακής ενέργειας.

Τέλος, σημειώνεται ότι το δεύτερο τρίμηνο μπήκαν επίσης 42 έργα ή 4.864,5 MW στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης, ενώ εκτός από ηλιακά και αιολικά, τα έργα αυτά περιλάμβαναν και προτάσεις για νέους υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης