Τελευταία Νέα

Enel:  Με την χρηματοδότηση των κατοίκων ξεκινά η μεγαλύτερη ηλιακή μονάδα της βόρειας Ιταλίας

Enel:  Με την χρηματοδότηση των κατοίκων ξεκινά η μεγαλύτερη ηλιακή μονάδα της βόρειας Ιταλίας
Η μονάδα αποτελείται από 160.000 φωτοβολταϊκά πάνελ

 

Η μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του ομίλου Enel  ξεκίνησε μια ηλιακή μονάδα εγκατεστημένης ισχύος περίπου 87 μεγαβάτ (MW), καθιστώντας την τη μεγαλύτερη στη βόρεια Ιταλία ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Οι κάτοικοι της περιοχής βοήθησαν στην χρηματοδότηση του ηλιακού έργου μέσω μιας εκστρατείας crowd-funding που ξεκίνησε το 2022 και θα αρχίσουν να ανακτούν την επένδυσή τους μετά την έναρξη των εργασιών.

Πέρυσι, ο μικρότερος αντίπαλος της Enel, Edison   εγκαινίασε έναν νέο υδροηλεκτρικό σταθμό που χρηματοδοτείται εν μέρει από την τοπική κοινότητα και την ευρύτερη πελατεία της.

Το τελευταίο έργο βρίσκεται στην πόλη Trino, στο Πιεμόντε στα βορειοδυτικά, σε μια τοποθεσία όπου βρισκόταν ένα πυρηνικό εργοστάσιο μέχρι που η χώρα ψήφισε το 1987 την απαγόρευση της παραγωγής ατομικής ενέργειας. Αποτελείται από 160.000 φωτοβολταϊκά πάνελ.

 Μέχρι πέρυσι, η ενεργειακή μετάβαση της Ιταλίας συνίστατο σε μεγάλο βαθμό στην εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στον τελευταίο όροφο, μια στρατηγική μικρής κλίμακας που κράτησε το κόστος παραγωγής ενέργειας της χώρας σε υψηλά επίπεδα και επιβράδυνε την πορεία της προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

 

Σύστημα αποθήκευσης ενέργειας

 
Το ηλιακό πάρκο Trino θα παράγει περίπου 130 γιγαβατώρα (GWh) ετησίως, παρέχοντας πράσινη ενέργεια για την κάλυψη των αναγκών ενέργειας περίπου 47.000 νοικοκυριών, ανέφερε η Enel σε ανακοίνωση.

Η μονάδα είναι επίσης εξοπλισμένη με σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας 25 MW με χωρητικότητα αποθήκευσης 100 μεγαβατώρες (MWh). Ένα επιπλέον, μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης έχει προγραμματιστεί να  εγκατασταθεί στο χώρο στο εγγύς μέλλον.

 Ο δεξιός συνασπισμός της Ιταλίας τον περασμένο μήνα ενέκρινε κανόνες που στοχεύουν στον περιορισμό της εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών σε γεωργική γη, προκαλώντας κριτική ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει τους στόχους της Ρώμης για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.


www.worldenergynews.gr

 





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης