Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Iberdrola: Με γρήγορους ρυθμούς η ολοκλήρωση του υπεράκτιου Windanker

tags :
Iberdrola: Με γρήγορους ρυθμούς η ολοκλήρωση του υπεράκτιου Windanker
Το έργο κοστίζει 1 δισ. ευρώ
Η Iberdrola έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού έργου Windanker ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (850 εκατ. λιρών) στη Γερμανία, περνώντας στη φάση της παράδοσης μετά την οριστικοποίηση των συμβάσεων της αλυσίδας εφοδιασμού.

Όπως διαβάζουμε στο Energy Market Price, το έργο προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία έως το 2026, παράγοντας 315 MW ενέργειας ετησίως, αρκετή για 315.000 σπίτια.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, προβλέπεται να δημιουργήσει πάνω από 1200 θέσεις εργασίας, ενώ η ισπανική εταιρεία συνεργάζεται με 130 προμηθευτές από 22 χώρες και χρησιμοποιεί συνολικά 20 πλοία για τις ανάγκες του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπεράκτιο Windanker αποτελεί μέρος της παγκόσμιας επέκτασης της Iberdrola στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, με 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ να προορίζονται για έργα μεταξύ 2024 και 2026.

Ο Ignacio Galán, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Iberdrola, δήλωσε πως η Windanker είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της Iberdrola.

«Η υπεράκτια αιολική ενέργεια αποτελεί βασική τεχνολογία για την ανάπτυξή μας στον τομέα της καθαρής ενέργειας τα επόμενα χρόνια, με το σύνολο της δυναμικότητας των έργων αυτών να εξασφαλίζεται μέσω μακροπρόθεσμων συμβάσεων PPA ενώ υποστηρίζεται και από κυβερνητικούς μηχανισμούς».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης