Αυστραλία: Οι μεγαλύτερες τουρμπίνες και μπαταρία 4 ωρών περιμένουν έγκριση

Αυστραλία: Οι μεγαλύτερες τουρμπίνες και μπαταρία 4 ωρών περιμένουν έγκριση

Ο κύριος του έργου ελπίζει να έχει λάβει το «πράσινο» φως το 2026 και να έχει τη λειτουργία του αιολικού πάρκου μέχρι το 2029 (RenewEconomy)

Τα σχέδια για την κατασκευή ενός αιολικού πάρκου έως 224 MW και μεγάλης μπαταρίας 100 MW με αποθήκευση έως και 4 ωρών στη βόρεια Τασμανία αναζητούν έγκριση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, για να βοηθήσουν στην τροφοδοσία των σχεδίων πράσινου υδρογόνου της νησιωτικής πολιτείας.

Σύμφωνα με το RenewEconomy, το αιολικό πάρκο Bell Bay προτείνεται από την Equis εντός της Ζώνης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Βορειοανατολικής Τασμανίας (REZ), 6 χλμ βορειοανατολικά του Τζορτζ Τάουν και 1 χλμ νοτιοδυτικά του Μπίτσφορντ.

Θα περιλαμβάνει τις πιο ισχυρές ανεμογεννήτριες που θα εγκατασταθούν στην Αυστραλία, με 28 μηχανές 8 μεγαβάτ που θα έχουν ύψος κορυφής έως 270 μέτρα και ύψος κόμβου έως 180 μέτρα.

Συγκριτικά, το μεγαλύτερο αιολικό έργο της Αυστραλίας (εγκατάσταση 1,3 γιγαβάτ Golden Plains στη Βικτώρια), διαθέτει ανεμογεννήτριες 6,2 MW που έχουν ύψος πλήμνης 149 μέτρα.

 

Σκοπός του έργου

Το έργο άνοιξε για σχολιασμό του κοινού στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ως μέρος της αξιολόγησής του στο πλαίσιο του νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η παραπομπή της αίτησης λέει ότι το έργο σκοπεύει να κάνει χρήση του «εξαιρετικού αιολικού πόρου της Τασμανίας σε μια περιοχή που έχει μακρά ιστορία παραγωγής ενέργειας και βιομηχανικής ανάπτυξης».

Υποστηρικτικό έργο στο Bell Bay Hydrogen Hub

Η Equis σημειώνει επίσης ότι το έργο βρίσκεται σε καλή θέση για να υποστηρίξει την επένδυση των ομοσπονδιακών Εργατικών στο Bell Bay Hydrogen Hub, που βρίσκεται μόλις 8 χιλιόμετρα νότια και δίπλα στο προτεινόμενο σημείο σύνδεσης του αιολικού πάρκου στο δίκτυο.

Το Bell Bay Hydrogen Hub θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες πράσινης υδρογόνου της Αυστραλίας.

Υποστηρίζεται από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση 70 εκατομμυρίων δολαρίων στην αρχή του έτους (πέραν των 230 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρατική χρηματοδότηση).

Ο Κρις Μπόουεν (Ομοσπονδιακός Υπουργός Ενέργειας) είπε τότε τα χρήματα από τις δύο κυβερνήσεις θα διατεθούν για την ανάπτυξη της «Κοινής Υποδομής Χρηστών» ή εκείνων που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία κόμβου υδρογόνου, όπως η αποθήκευση υδρογόνου, οι υποδομές μεταφοράς και εξαγωγής.

Είπε επίσης ότι το Bell Bay Hydrogen Hub αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το 2028 και να παράγει 45.000 τόνους πράσινου υδρογόνου ετησίως από εκείνη την ημερομηνία.

Η συγκεκριμένη εργασία θα απαιτήσει πολλή ανανεώσιμη ενέργεια.

Για την Equis, το έργο Bell Bay αποτελεί μέρος ενός προτεινόμενου χαρτοφυλακίου αυστραλιανών έργων που περιλαμβάνει έως και 800 MW αιολικών έργων στην Τασμανία και πέντε μεγάλα έργα αποθήκευσης μπαταριών σε άλλες τέσσερις πολιτείες.

Τα αιολικά σχέδια του κατασκευαστή Tassie είχαν πάντα στόχο να ξεκινήσουν κοντά στο Bell Bay (αρχικά με το αιολικό πάρκο 42 MW Low Head).

Όπως εξηγεί η εταιρεία στα έγγραφα παραπομπής της, το νέο, πολύ μεγαλύτερο έργο μοιράζεται κάποια γη με το προηγουμένως εγκεκριμένο έργο Low Head, το οποίο δεν βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη.

 

Περιμένοντας την έγκριση

Εάν εγκριθεί το αιολικό πάρκο και η μπαταρία Equis θα κλείσουν επίσης στρατηγικά την προηγμένη ζώνη παραγωγής Bell Bay η οποία στα τέλη του 2023 ονομάστηκε από τη Sun Cable ως η προτιμώμενη τοποθεσία για την κατασκευή χιλιάδων χιλιομέτρων υποθαλάσσιου καλωδίου υψηλής τάσης που απαιτούνται για τη σύνδεση του κόσμου. μεγαλύτερο έργο ηλιακής ενέργειας και μπαταρίας στη Σιγκαπούρη.

Κατά τα άλλα, η Equis βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη μιας από τις μεγαλύτερες μπαταρίες κλίμακας δικτύου στην Αυστραλία (στο Melbourne Renewable Energy Hub στη Βικτώρια), που θα είναι συνολικά 600 MW και 1600 MWh και συγχρηματοδοτείται από την Κρατική Επιτροπή Ηλεκτρισμού της Βικτώριας ή SEC.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του έργου του αιολικού πάρκου Bell Bay, η Equis αναμένει έγκριση από το τμήμα σχεδιασμού της Τασμανίας καθώς και από τον ομοσπονδιακό υπουργό Περιβάλλοντος.

Ο κύριος του έργου ελπίζει να έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις το 2026 και να έχει τη λειτουργία του αιολικού πάρκου μέχρι το 2029, δημιουργώντας περίπου 800 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.


Σχετικά με την Equis

Η αρχική Equis είναι μια εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη που κατασκεύασε το πρώτο ηλιακό πάρκο της Νότιας Αυστραλίας στο Tailem Bend, μεταξύ άλλων έργων.

Αγοράστηκε από την Global Infrastructure Partners το 2018 και αργότερα μετονομάστηκε σε Vena Energy.

Η επωνυμία Equis επανήλθε το 2022 με τη μορφή της Equis Development, με μερικά από τα αρχικά της στελέχη (συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου David Russell) και με την υποστήριξη της Επενδυτικής Αρχής του Άμπου Ντάμπι και του τεράστιου Προγράμματος Συντάξεων Καθηγητών του Οντάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης