Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συμφωνία Microsoft - Repsol για προμήθεια ισπανικών ΑΠΕ

Συμφωνία Microsoft - Repsol για προμήθεια ισπανικών ΑΠΕ

6 εικονικές PPA καλύπτουν ισχύ 230 MW από ηλιακά και αιολικά πάρκα που αναμένεται να συνδεθούν online έως το τέλος του 2025 - Η εταιρεία ενέργειας με έδρα τη Μαδρίτη, σχεδιάζει να επεκταθεί στη Χιλή και την Ιταλία

Η Repsol (εταιρεία ενέργειας με έδρα τη Μαδρίτη της Ισπανίας) έχει υπογράψει 6 συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (PPA) με τη Microsoft συνολικής ισχύος 230 MW στην Ισπανία.

Οι εικονικές PPA (έχουν όλες 12ετή θητεία) συνδέονται με 3 αιολικά πάρκα και 3 ηλιακούς σταθμούς στην Ισπανία και θα τεθούν όλοι σε λειτουργία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025.

Αυτή η συμφωνία προστίθεται στις υφιστάμενες PPA που αποτελούν μέρος μιας συνεργασίας που ανακοινώθηκε το 2021, φτάνοντας τώρα συνολικά τα 320 MW εγκατεστημένης ισχύος.

Η Repsol επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) για να φτάσει μεταξύ 9000 MW και 10.000 MW εγκατεστημένης ισχύος έως το 2027.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύεται το 100% του ενεργειακού εφοδιασμού της από ΑΠΕ έως το 2025.

Η Repsol και η Microsoft μοιράζονται μια στρατηγική συνεργασία που επικεντρώνεται στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Repsol και της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης.

Οι εταιρείες καινοτομούν από κοινού για την κατασκευή νέων ψηφιακών λύσεων με τεχνητή νοημοσύνη και ως μέρος μιας μακροχρόνιας συνεργασίας, η Repsol παρέχει στη Microsoft ΑΠΕ στην Ισπανία.

Επιπλέον, η Repsol επεκτείνει τη χρήση των λύσεων cloud της Microsoft για να ενισχύσει τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της εκ νέου δέσμευσης στην πλατφόρμα cloud Azure.

Ο Joao Costeira (Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος της Low Carbon Generation στη Repsol), δήλωσε:

«Αυτή η συμφωνία με τη Microsoft, έναν στρατηγικό εταίρο, υπογραμμίζει τη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ψηφιακή επανάσταση στην οποία συμμετέχουμε βαθιά και καταδεικνύει επίσης τη δέσμευση της Repsol για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές».

Η Repsol θα επενδύσει μεταξύ 3 και 4 δισεκατομμυρίων ευρώ καθαρά στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου έργων της έως το 2027 για να επιτύχει τους αναπτυξιακούς της στόχους.

Από τα 9.000-10.000 MW ισχύος, το 50% θα είναι στην Ιβηρική Χερσόνησο και το 30% στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την ενοποίηση των αγωγών των προγραμματιστών Hecate και ConnectGen.

Επιπλέον η Repsol σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία της στη Χιλή και την Ιταλία, με συνδυασμένη εγκατεστημένη ισχύ 1500 MW το 2027.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης