Ναυτιλία

Συμφωνία-ορόσημο για το μεγαλύτερο παγκοσμίως πλοίο μεταφοράς αμμωνίας

Συμφωνία-ορόσημο για το μεγαλύτερο παγκοσμίως πλοίο μεταφοράς αμμωνίας
Ο νηογνώμονας LR και το κινεζικό ναυπηγείο Guangzhou Shipyard International (GSI) θα κατασκευάσουν  ένα επαναστατικό VLAC μεταφορικής ικανότητας 100.000 τόνων

Μια επαναστατική συμφωνία γνωστοποίησαν ο νηογνώμονας LR και το κινεζικό ναυπηγείο Guangzhou Shipyard International (GSI) την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων, της κορυφαίας ναυτιλιακής έκθεσης παγκοσμίως.

Ειδικότερα, σε μια κίνηση με σημαντικό αντίκτυπο στο μέλλον των θαλάσσιων μεταφορών, οι δύο εταιρείες θα σχεδιάσουν το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς αμμωνίας παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα επαναστατικό VLAC μεταφορικής ικανότητας 100.000 τόνων.

Ο CEO του LR, Nick Brown ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την GSI για τη ιστορική αυτή σχεδίαση του μεγαλύτερου πλοίου μεταφοράς αμμωνίας. Καθώς ισχυρές εξετάζουν τη χρήση αμμωνίας ταυτόχρονα με άνθρακα στα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής τους, η ναυτιλία θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στη μεταφορά καθαρών commodities που βασίζονται στο υδρογόνο, όπως η αμμωνία».

Πηγή: naftikachronika.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης