Ναυτιλία

Μέχρι και 8% το ποσοστό της ναυτιλίας στο ελληνικό ΑΕΠ

Μέχρι και 8% το ποσοστό της ναυτιλίας στο ελληνικό ΑΕΠ
Την τελευταία μόνο 20ετία, οι εισπράξεις από τη ναυτιλία ξεπέρασαν τα 263 δισεκατομμύρια ευρώ, μετριάζοντας το εμπορικό έλλειμμα της χώρας
Η ναυτιλία, αποτελεί με διαφορά τον κορυφαίο κλάδο της ελληνικής οικονομίας, συνεισφέροντας στο ΑΕΠ της χώρας σε ποσοστό από 6,5% έως και 8%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι Έλληνες εφοπλιστές, πέρα από τις κατεξοχήν ναυτιλιακές δραστηριότητες, επενδύουν τεράστια κεφάλαια και σε άλλους τομείς της εθνικής οικονομίας, όπως στις νέες τεχνολογίες, τις υπηρεσίες, τα ακίνητα και τον τουρισμό.

Πέρα από τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας σε άμεσο αλλά και έμμεσο επίπεδο, οι θαλάσσιες μεταφορές συνεισφέρουν σταθερά δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

Την τελευταία μόνο 20ετία, οι εισπράξεις από τη ναυτιλία ξεπέρασαν τα 263 δισεκατομμύρια ευρώ, μετριάζοντας το εμπορικό έλλειμμα της χώρας.

Την ίδια στιγμή, η εγχώρια ναυτιλία συνιστά το θεμέλιο για έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα ναυτιλιακών υπηρεσιών στην χώρα, προσελκύοντας επενδύσεις, εξειδικευμένο προσωπικό και ενισχύοντας την καινοτομία.

Όντας ο μεγαλύτερος cross-trader στον κόσμο, η ελληνική ναυτιλία είναι το «δυνατό χαρτί» της χώρας.


Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-05-28_161428.png
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης