Διεθνή

Περικύκλωσαν 2.000 Ουκρανούς στο Kursk – Βρετανία: Δεν έχουμε στρατό για πόλεμο

Περικύκλωσαν 2.000 Ουκρανούς στο Kursk – Βρετανία: Δεν έχουμε στρατό για πόλεμο
Όταν καταληφθούν τρεις πόλεις, το Pokrovsk, το Slovyansk και Kramatorsk στο Donetsk και η πόλη Zaporizhia θα επιβεβαιωθεί η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία

 Oι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας δεν είναι έτοιμες για πόλεμο δήλωσε ο  Βρετανός υπουργός Άμυνας John Healey. Το ερώτημα εδώ είναι πότε θα επισημοποιηθεί η τελική νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία, ελέγχει πλήρως τις μάχες, προελαύνει ο Ρωσικός στρατός αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται. 

Όταν καταληφθούν τρεις πόλεις, το Pokrovsk, το Slovyansk και Kramatorsk στο Donetsk και η πόλη Zaporizhia θα επιβεβαιωθεί η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία

Εάν πέσουν αυτές οι 4 πόλεις ο Ρωσικός στρατός θα έχει καταλάβει όλο το Donbass δηλαδή Luhansk και Donetsk και Zaporizhia. 

 Με βάση τον ρυθμό προέλασης – σε ορισμένες κατευθύνσεις ο ρυθμός είναι αργός για να μετριαστούν οι απώλειες – εικάζουμε ότι έως τέλη Δεκεμβρίου θα έχουν πλήρως απελευθερώσει το Kursk και έως τα μέσα του 2025 θα έχουν φθάσει στο Kramatorsk.

Σε αντίθεση με πολλούς που πιστεύουν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μετά την νίκη του Trump στις 5 Νοεμβρίου 2024… δεν ασπαζόμαστε αυτό το σενάριο, για την Ρωσία το Donbass είναι ιστορικά εδάφη. 

Ως προς τις εξελίξεις στο μέτωπο, οι Ρώσοι έχουν περικυκλώσει 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες στο Kursk και τους σκοτώνουν, στο Kupyansk συνεχίζεται η προέλαση είναι πολύ καυτό μέτωπο. 

Το Toretsk έπεσε, το Chasiv Yar έπεσε, το Selydove έπεσε, το Kurakhove θα πέσει σύντομα… ώστε να ξεκινήσει και η τελική επίθεση στο Pokrovsk. 

Επίσης διεξάγονται μάχες στην Zaporizhia προς τα νότια, εξέλιξη που σημαίνει ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται.

 

Putin: Καμία παραχώρηση στην Ουκρανία - Όχι σε πάγωμα της σύγκρουσης

 Σαφές μήνυμα στη Δύση αλλά και στην Ουκρανία στέλνει ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ο οποίος στον απόηχο της εντυπωσιακής Συνόδου Κορυφής των BRICS, υποστηρίζει πως η Ρωσία δεν πρόκειται να κάνει καμία παραχώρηση για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης και ότι δεν πρόκειται να μπει σε ένα παιχνίδι.... ανταλλαγών.

Σε συνέντευξη του στην εκπομπή «60 Minutes» του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμούς «Rossiya -1» ο Putin λέει – σε αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα - ότι η Ρωσία δεν θα αποδεχθεί το πάγωμα της σύγκρουσης.

«Χωρίς καμία αμφιβολία, δεν πρόκειται να κάνουμε καμία παραχώρηση εδώ, δεν θα υπάρξουν ανταλλαγές», είπε ο Ρώσος ηγέτης, αναφερόμενος στο σενάριο η Ρωσία να πειστεί να παγώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και να σταματήσει στη γραμμή οριοθέτησης προωθώντας ένα μοντέλο Κορέας ή Κύπρου.

Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος η Ουκρανία έχει ήδη δύο φορές, με τη μεσολάβηση της Τουρκίας, προσεγγίσει τη Ρωσία με προτάσεις για μια συμφωνία, αλλά εγκατέλειψε αμέσως τις δικές της πρωτοβουλίες. 

«Οι Τούρκοι εταίροι μας έχουν επανειλημμένα έρθει σε εμάς με προτάσεις για κάποιες πρωτοβουλίες, όπως είπαν, από την ουκρανική πλευρά.

Όταν όμως συμφωνήσαμε, αποδείχθηκε ότι η ουκρανική πλευρά είχε ήδη αρνηθεί.

Αυτό συνέβη δύο φορές» υπογράμμισε ο Putin.

 

Πηγή: bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης