Διεθνή

Ρούτε (NATO): Η Ουκρανία θα πρέπει να ξεκινήσει συνομιλίες με την Ρωσία από θέση ισχύος

Ρούτε (NATO): Η Ουκρανία θα πρέπει να ξεκινήσει συνομιλίες με την Ρωσία από θέση ισχύος
Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει την υποστήριξή του προς την Ουκρανία τους επόμενους μήνες για να ασκηθεί πίεση προς την Ρωσία , δήλωσε ο Ρούτε
Από θέση ισχύος θα πρέπει να ξεκινήσει τις συνομιλίες της με την Ρωσία η Ουκρανία, ανέφερε σήμερα (17/10) σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Μάλιστα, ο Ρούτε συμπλήρωσε πως η δυτική στρατιωτική συμμαχία διατηρεί την πλήρη υποστήριξή της προς το Κίεβο.

«Είμαστε προσηλωμένοι, εν ανάγκη μακροπρόθεσμα. Προφανώς θέλουμε να είμαστε σε μία θέση από την οποία η Ουκρανία, από θέση ισχύος, θα μπορεί να ξεκινήσει συνομιλίες με την Ρωσία, αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, (ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι) μπορεί να υπολογίζει στην συνεχή στήριξή μας», υπογράμμισε ο Μαρκ Ρούτε.

Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει την υποστήριξή του προς την Ουκρανία τους επόμενους μήνες για να ασκηθεί πίεση προς την Ρωσία και να διασφαλισθεί ότι η Ουκρανία μπορεί να επικρατήσει στον πόλεμο, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Χίλι.

«Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε την υποστήριξη προς την Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες και μήνες για να ασκηθεί πίεση στην Ρωσία και να διασφαλισθεί ότι η Ουκρανία μπορεί να επικρατήσει, διότι η άμυνα της Ευρώπης αρχίζει από την Ουκρανία», δήλωσε ο Τζον Χίλι πριν από την έναρξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης