Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραμπ: Επιμένει σε επιβολή δασμών και μεγαλύτερη παρέμβαση στις αποφάσεις της Fed (Bloomberg)

Τραμπ: Επιμένει σε επιβολή δασμών και μεγαλύτερη παρέμβαση στις αποφάσεις της Fed (Bloomberg)
Καθ' όλη τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης, ο Τραμπ απέρριψε επανειλημμένα τις προβλέψεις οικονομολόγων ότι οι πολιτικές του θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία και θα μετακυλήσουν το κόστος στους πολίτες
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υπερθεμάτισε για μια ακόμα φορά υπέρ της ανάγκης αναμόρφωσης της αμερικανικής οικονομίας μέσω σημαντικών αυξήσεων των δασμών στα ξένα προϊόντα αλλά και μεγαλύτερης κρατικής παρέμβασης στις αποφάσεις που λαμβάνει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Ο Τραμπ υποστήριξε στο Bloomberg ότι οι πολιτικές του θα οδηγήσουν σε σημαντική ανάπτυξη τη χώρα παρά τις προβλέψεις ότι η ατζέντα του θα αυξήσει τον πληθωρισμό και το δημόσιο χρέος.

«Θα έχει τεράστιο αποτέλεσμα, θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Τραμπ στον αρχισυντάκτη του Bloomberg, John Micklethwait, την Τρίτη (15/10) σε συνέντευξή του στο Οικονομικό Κλαμπ του Σικάγο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης, ο Τραμπ απέρριψε επανειλημμένα τις προβλέψεις οικονομολόγων ότι οι πολιτικές του θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία και θα μετακυλήσουν το κόστος στους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Τραμπ αρνήθηκε επανειλημμένα να πει αν έχει μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, αλλά είπε ότι θα ήταν «έξυπνο πράγμα» να το κάνει αν το είχε κάνει.

Τέλος, ο Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του Micklethwait σχετικά με το πώς θα προστατεύσει τις μικρές επιχειρήσεις από το υψηλότερο κόστος που θα προκαλέσουν οι δασμοί που σχεδιάζει να επιβάλει αν αναλάβει ξανά στο τιμόνι των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης