Διεθνή

Αμερικανικά B-2 Stealth βομβάρδισαν αποθήκες όπλων των Χούθι στην Υεμένη

Αμερικανικά B-2 Stealth βομβάρδισαν αποθήκες όπλων των Χούθι στην Υεμένη
Οι αποθήκες περιείχαν προηγμένα συμβατικά όπλα που χρησιμοποιούνται για να πλήξουν αμερικανικά και διεθνή στρατιωτικά και πολιτικά σκάφη που πλέουν σε διεθνή ύδατα σε όλη την Κόκκινη Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν
Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί (17/10) ότι έπληξαν με βομβαρδιστικά τύπου Β-2 Stealth αποθήκες οπλισμού των Χούθι στην Υεμένη, ενόψει της επικείμενης ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, όπως ανακοινώθηκε, οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) πραγματοποίησαν πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές ακριβείας σε πολυάριθμες εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων των Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από την οργάνωση.

Οι αποθήκες αυτές περιείχαν προηγμένα συμβατικά όπλα που χρησιμοποιούνται για να πλήξουν αμερικανικά και διεθνή στρατιωτικά και πολιτικά σκάφη που πλέουν σε διεθνή ύδατα σε όλη την Κόκκινη Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Αυτές οι ενέργειες, τονίζουν οι ΗΠΑ, έγιναν για να υποβαθμιστεί η ικανότητα των Χούθι να συνεχίσουν τις απερίσκεπτες και παράνομες επιθέσεις τους στη διεθνή εμπορική ναυτιλία και στο προσωπικό και πλοία των ΗΠΑ, του δυτικού συνασπισμού και του εμπορίου στην Ερυθρά Θάλασσα, στο στενό Μπαμπ Αλ-Μαντέμπ και στον Κόλπο του Άντεν, υποβαθμίζοντας την ικανότητά τους να απειλούν τους περιφερειακούς εταίρους.

Οι δυνάμεις της CENTCOM στόχευσαν τις υπόγειες εγκαταστάσεις των Χούθι που στεγάζουν πυραύλους, εξαρτήματα όπλων και άλλα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται για να στοχεύουν στρατιωτικά και πολιτικά σκάφη σε όλη την περιοχή.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδιστικών stealth μεγάλης εμβέλειας B-2 Spirit της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ήταν μέρος της επιχείρησης.

«Η χρήση του βομβαρδιστικού B-2 καταδεικνύει τις δυνατότητες παγκόσμιων κρούσεων των ΗΠΑ για την επίτευξη αυτών των στόχων, όταν είναι απαραίτητο, οποτεδήποτε, οπουδήποτε» σημειώνεται.

Οι εκτιμήσεις των ζημιών που υπέστη η σιιτική οργάνωση βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν αναφέρονται απώλειες αμάχων. Θα παρέχεται περαιτέρω ενημέρωση, καθώς επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες διευκρινίζουν οι ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης