Τελευταία Νέα
Απόψεις

Ρίσκο για τη ΝΔ ο ίδιος ο Σαμαράς - Παν.Μπουσμπουρέλης

Ρίσκο για τη ΝΔ ο ίδιος ο Σαμαράς - Παν.Μπουσμπουρέλης
Το πολιτικό ρίσκο που άνοιξε η ομιλία του πρώην αρχηγού
Ο Αντώνης Σαμαράς ασφαλώς και δεν είναι τυχαίος πολιτικός και προσωπικότητα. Όταν άλλωστε έχεις χρηματίσει πρωθυπουργός και σε περίοδο κρίσης και έχεις μια τόσο μακρά πορεία, αυτός που θα σου κάνει την όποια κριτική θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός.
Όμως οι θέσεις του και οι αντιλήψεις του, ίσως και λόγω του κύκλου ζωής του, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν από προοδευτικές κατευθύνσεις με τον τρόπο τουλάχιστον που τις εξέφρασε. Ίσως να είναι και έντιμος με τον εαυτό του και αυτό να είναι σεβαστό.

Αλλά όποιος κεντρώος πολίτης τον άκουγε κατά την ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο θα του σηκωνόταν η τρίχα. Και αυτό αποτελεί ένα νέο ρίσκο για τη Νέα Δημοκρατία του σήμερα.
Τι μας είπε ο Σαμαράς; Θέλει μια Νέα Δημοκρατία που να γέρνει σε μια παλαιολιθική δεξιά, αποκομμένη από τις εξελίξεις του σήμερα, με ομοφοβικά αντανακλαστικά απένανατι στα ομόφυλα ζευγάρια, μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (tic toc) και η οποία τι άλλο θα εκπροσωπεί, την "Φωτιά και Τσεκούρι", του πολιτικού του πατέρα Ευάγγελου Αβέρωφ;

Από πολιτικής πλευράς λοιπόν, πόσο θα μπορούσε να πάρει η Νέα Δημοκρατία που οραματίζεται ο πρώην αρχηγός της. Τα ποσοστά του, δηλαδή από 19% στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση του 2012, είτε τα συνήθη 25-27%, είτε το υψηλό 29%, γιατί το 30% μόνο με καλαμάκι το έβλεπε. Ουσιαστικά και μόνο ο τόνος και η κατεύθνση των όσων είπε, τείνουν να δημιουργήσουν αντανακλστικά στους κεντρογενείς ψηφοφόρους που με τόση θέρμη στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να είναι σε εγρήγορση για στροφή προς άλλους πολιτικούς σχηματισμούς εφεξής.

Φαίνεται ότι μετά από τόσα χρόνια ο ίδιος ο Αντώνης δεν κατάλαβε ότι ήταν εκείνος που έκανε μάγκα τον Τσίπρα, είτε έσβησε από το μυαλό το την βραδιά που μαύρισε η ΕΡΤ.

Και αυτό είναι ένα νέο ρίσκο που για τη ΝΔ προβάλει στην πολιτική ζωή και τείνει να δώσει πνοή στην Κεντροαριστερά που βρίσκεται σε μείζονα κρίση αναζητώντας πυξίδα.
Γιατι ας μην γελιόμαστε τα ποσοστά Μητσοτάκη δεν πρόκειται να επαναληφθούν για τη Νέα Δημιοκρατία με δεξιόστροφες οφθαλμαπάτες, σύνδρομα κα παρελθοντολογία.
Γιατί απλά το Κέντρο δεν είναι φαντασιακό, αλλά υπαρκτό, για όσους βέβαια δεν διακατέχονται αποκλειστικά από παλαιοδεξιά σύνδρομα.

Ένας αναγκαίος διαχωρισμός που πρέπει να γίνει είναι αυτός Σαμαρά κα Κώστα Καραμανλή. Ο Καραμανλής είπε αυτά που είχε να πεί με τρόπο, έκανε μια εξαιρετική γεωπολιτική ανάλυση και επεσήμανε τους γεωπολιτικούς κινδύνους. Απέδειξε έτσι ότι παραμένει κεφάλαιο για τον τόπο και η εμπειρία του μπορεί στο μέλλον να αποβεί πολύτιμη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης