Ευρώπη

Oreshkin: Η οικονομική πολιτική της Ρωσίας δεν εξαρτάται πλέον από τις τιμές του πετρελαίου

Oreshkin: Η οικονομική πολιτική της Ρωσίας δεν εξαρτάται πλέον από τις τιμές του πετρελαίου
Όπως είπε "η ρωσική οικονομία στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται πλέον για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς βασίζουμε τη μακροοικονομική μας πολιτική στην κατώτατη τιμή των 40 δολαρίων ανά βαρέλι".
Η μακροοικονομική πολιτική της Ρωσίας δεν εξαρτάται πλέον από τις τιμές του πετρελαίου, καθώς αυτές βρίσκονται πολύ πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας Μαξίμ Όρεσκιν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Υποστήριξε μάλιστα, ότι "με την παράταση κατά 9 μήνες της συμφωνίας του ΟΠΕΚ, η αγορά θα δει τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου να μειώνονται, στηρίζοντας βραχυπρόθεσμα τις τιμές του πετρελαίου".
Συμπλήρωσε δε, ότι "η ρωσική οικονομία στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται πλέον για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς βασίζουμε τη μακροοικονομική μας πολιτική στην κατώτατη τιμή των 40 δολαρίων ανά βαρέλι", εκτιμώντας ότι είναι απίθανο να επιστρέψουν οι τιμές του πετρελαίου στο επίπεδο αυτό.
Όπως σημείωσε, η συμφωνία του ΟΠΕΚ για την παράταση κατά 9 μήνες των ανώτατων ορίων παραγωγής πετρελαίου, είναι πολύ σημαντική όσον αφορά τη σταθεροποίηση της κατάστασης με τα αποθέματα.
"Τα αποθέματα μειώνονται, φέτος έχουμε ήδη εισέλθει σε μια περίοδο υψηλής ζήτησης" είπε και συμπλήρωσε ότι "τα αποθέματα θα μειωθούν και θα εξομαλυνθούν ταχύτερα".
"Θα πρέπει να φθάσουμε στο επίπεδο των μέσων αποθεμάτων των τελευταίων 5 ετών" είπε ακόμη και πρόσθεσε ότι "έτσι η αγορά θα επανέλθει στο φυσιολογικό".
Σημειώνεται, ότι στόχος της συμφωνίας του ΟΠΕΚ είναι να μειωθούν τα παγκόσμια πετρελαϊκά αποθέματα στο μέσο όρο της τελαυταίας πενταετίας, δηλαδή σε περίπου 3 δισεκατομμύρια βαρέλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης