Ευρώπη

Η CEZ παρουσίασε στον πρωθυπουργό της Ρουμανίας τα επενδυτικά της σχέδια στην αγορά ενέργειας

Η CEZ παρουσίασε στον πρωθυπουργό της Ρουμανίας τα επενδυτικά της σχέδια στην αγορά ενέργειας
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας είπε, ότι η εγχώρια αγορά ενέργειας παρέχει πολλές ευκαιρίες και επεσήμανε ότι η χώρα αναμένει νέες επενδύσεις στα κοιτάσματα της Μαύρης Θάλασσας.
Τις επενδυτικές προτεραιότητες της CEZ στην αγορά ενέργειας της Ρουμανίας παρουσίασαν αντιπρόσωποι της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Τσεχίας στον πρωθυπουργό της βαλκανικής χώρας Σορίν Γκριντεάνου στο Βουκουρέστι.
Ο Γκριντεάνου δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι η κυβέρνηση εκτιμά «το τι έχει επιτύχει ο Όμιλος CEZ στη Ρουμανία» και πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να είμαστε σοβαροί εταίροι, για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε το επίπεδο των επενδύσεων στην αγορά ενέργειας της χώρας».
Ακόμη είπε, ότι η εγχώρια αγορά ενέργειας παρέχει πολλές ευκαιρίες και επεσήμανε ότι η Ρουμανία αναμένει νέες επενδύσεις στα κοιτάσματα της Μαύρης Θάλασσας.
«Η διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών, μέσω βιώσιμων έργων και σύμφωνα με τις πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος, αποτελούν τον στόχο μας για ενεργειακή ασφάλεια και ανεξαρτησία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της CEZ Ρουμανίας, Μάρτιν Τζμέλικ, υπενθύμισε ότι ο Όμιλος CEZ δραστηριοποιείται εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια στη Ρουμανία και εκτιμά, ότι το οικονομικό περιβάλλον αυτή την περίοδο έχει γίνει πιο σταθερό και προβλέψιμο, πτυχές που είναι πολύ σημαντικές για την εταιρεία.
«Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν ένας ανοιχτός διάλογος σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της ρουμανικής αγοράς ενέργειας και τα σχέδιά μας ως μακροπρόθεσμου επενδυτή» είπε ο Τζέλικ και συμπλήρωσε ότι «ήταν μια καλή ευκαιρία για να επιβεβαιώσουμε την υποστήριξή μας στην επίτευξη των εθνικών στόχων, αλλά και να εκτιμήσουμε τη σημαντική βελτίωση της σταθερότητας και της προβλεψιμότητας του κλάδου τους τελευταίους μήνες».
Οι εκπρόσωποι της CEZ Ρουμανίας δήλωσαν, ότι προτίθενται να συνεχίσουν να επενδύουν στον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής στην περιοχή της Oltenia, αλλά και στην ανάπτυξη ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες των πελατών της, ειδικά στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης