Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Μεγάλη ανάπτυξη γνωρίζει η αγορά λιθίου - Ο ρόλος των EV (Euractiv)

Μεγάλη ανάπτυξη γνωρίζει η αγορά λιθίου - Ο ρόλος των EV (Euractiv)
Το λίθιο είναι πλέον ένας πολύτιμος ανακυκλώσιμος πόρος, γνωστό και ως «λευκό πετρέλαιο» και έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια μετάβαση στην πράσινη ενέργεια

Η βιομηχανία λιθίου γνωρίζει ταχεία ανάπτυξη και εισέρχεται σε μια ώριμη και ποικιλόμορφη φάση ανάπτυξης, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να σηκώνουν ένα μεγάλο βάρος της παγκόσμιας ζήτησης.

Σύμφωνα με το Euractiv, οι παραγωγοί κάνουν λόγο για μεγάλη ζήτηση στην αγορά, καθώς και για φιλικές προς το περιβάλλον, πράσινες και υψηλής ποιότητας ενώσεις λιθίου.

Ο κλάδος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ένα παράδειγμα κλάδου όπου καταγράφεται η αυξανόμενη ζήτηση για το μέταλλο.

Η Wood Mackenzie και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) αναφέρουν ότι το σύνολο των ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως θα μπορούσε να φτάσει τα 240 εκατομμύρια μέχρι το 2030 και τα 700 εκατομμύρια έως το 2050, ενώ πέρυσι (2023), ο αριθμός αυτός ήταν μόλις περίπου 30 εκατομμύρια.

Το λίθιο είναι πλέον ένας πολύτιμος ανακυκλώσιμος πόρος, γνωστό και ως «λευκό πετρέλαιο» και έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.

Καθώς η αγορά επεκτείνεται, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον μεταξύ των πραγωγών λιθίου εκτός Ευρώπης, να εισέλθουν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Καθώς προσαρμόζονται, με σκοπό την κάλυψη της αυξανόμενης ανάγκης για ηλεκτρικά οχήματα στη Δύση, ενώ καταβάλλουν προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις αυστηρές περιβαλλοντικές απαιτήσεις της ΕΕ.

Η τελευταία ειδική έκθεση της Wood Mackenzie εξετάζει την οικολογική πλευρά του λιθίου και τους νέους παίκτες στην ευρωπαϊκή αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης