Η Rheinmetall στοχεύει σε 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις έως το 2027 καθώς οι προϋπολογισμοί της Δυτικής Άμυνας αυξάνονται. Τα μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν να δίνουν μεγάλες παραγγελίες για όπλα, πυρομαχικά και αμυντικές πλατφόρμες, σε μια προσπάθεια να αναπληρώσουν τα αποθέματά τους, τα οποία εξαντλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις δωρεές τους στην Ουκρανία για τον πόλεμο της με τη Ρωσία. Αλλά οι κυβερνήσεις επεκτείνουν και τις δικές τους στρατιωτικές δυνατότητες, εν μέσω αυξανόμενης έντασης με τη Μόσχα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι αμυντικές δραστηριότητες της Rheinmetall αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου Armin Papperger της εταιρίας την Τρίτη. Η αμυντική της δραστηριότητα αποτελεί τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις του γερμανικού κατασκευαστή όπλων.
Η Rheinmetall στοχεύει, μέχρι το 2027, να έχει ένα λειτουργικό περιθώριο 18% και ένα ποσοστό μετατροπής μετρητών άνω του 40%. Πέρσι, ο όμιλος σημείωσε πωλήσεις 7,18 δισ. ευρώ και λειτουργικό περιθώριο 12,8%. Η επιχείρηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 30% έως το 2027, με τις πωλήσεις να κυμαίνονται δυνητικά μεταξύ 6 και 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ακολουθούμενη από τη μονάδα ηλεκτρονικών λύσεων με ανάπτυξη 20% και πωλήσεις μεταξύ 4 και 5 ευρώ δισεκατομμύριο. Ταυτόχρονα, οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 4,3% στα 607,4 € στο νωρίς το απόγευμα. Η μετοχή έχει υπερδιπλασιαστεί τους τελευταίους 12 μήνες.
Συμβόλαια της Rheinmetall
Τους τελευταίους 30 μήνες, η Rheinmetall έκλεισε πάνω από 39 δισεκατομμύρια ευρώ σε παραγγελίες μόνο από τη γερμανική κυβέρνηση, καθώς το Βερολίνο αναβαθμίζει τις ένοπλες δυνάμεις του μετά από δεκαετίες μεταπολεμικού ειρηνισμού.
Η νέα κοινοπραξία της με την ιταλική αεροδιαστημική και αμυντική εταιρεία Leonardo, που στοχεύει στην από κοινού ανάπτυξη οχημάτων μάχης, θα υποστηρίξει επίσης την ανάπτυξη του ομίλου.
Η εταιρεία αναμένει τα συστήματα οχημάτων της, όπως το μαχητικό όχημα πεζικού Marder, να γνωρίσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, με 39% το 2027 σε σύγκριση με το 2024, φτάνοντας έως και τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι η μοναδική μονάδα που προβλέπεται να αναπτυχθεί με βραδύτερο ρυθμό, στο 9% και μέγιστες πωλήσεις 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η επέκταση στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ, μια σχετικά νέα αγορά για τη Rheinmetall, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για ανάπτυξη. Η εταιρεία στοχεύει να τετραπλασιάσει τις πωλήσεις στη χώρα σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027.
Η επέκταση στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αμυντική αγορά στον κόσμο, αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον όμιλο. Η εταιρεία υποβάλλει προσφορές για δύο μεγάλα συμβόλαια στις ΗΠΑ, συνολικής αξίας 54 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2025, τα οποία θα μπορούσαν να είναι καθοριστικά για τη μελλοντική ανάπτυξη της Rheinmetall.
Οι χώρες του ΝΑΤΟ
Η γερμανική ομάδα έχει επανειλημμένα σημειώσει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένα πρώτο δείγμα για την επιστροφή στον συμβατικό πόλεμο υψηλής έντασης, αυξάνοντας τη ζήτηση για πυρομαχικά, οχήματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη και αερομεταφερόμενα drones.
Οι χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αυξάνουν τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συνεχίζουν να παραμένουν ανεπαρκώς εξοπλισμένες για να αμυνθούν. Η Rheinmetall, από την πλευρά της, αναμένει στενότερη αμυντική συνεργασία μεταξύ της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω μιας συμφωνίας που υπογράφηκε πριν από ένα μήνα, αυξάνοντας τις ευκαιρίες για παραγγελίες πυρομαχικών.
www.worldenergynews.gr