Χρηματιστήριο & Αγορές

Ισχυρή άνοδος στη Wall, με ώθηση από τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ - Στο +1,68% o S&P 500, o Nasdaq +2,43%

Ισχυρή άνοδος στη Wall, με ώθηση από τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ - Στο +1,68% o S&P 500, o Nasdaq +2,43%

Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street την Τρίτη 13 Αυγούστου, μετά την έκθεση για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, που έδειξε πως υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες συγκρατούν τον πληθωρισμό.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση +1,04% στις 39.765 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +1,68% στις 5.434 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο +2,43% στις 17.187 μον.

O δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,1% σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας που δημοσιεύτηκε σήμερα, Τρίτη. Η διάμεση πρόβλεψη σε έρευνα του Bloomberg απαιτούσε άνοδο 0,2%.

Ο ΔΤΚ εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών τροφίμων και ενέργειας παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας την πιο ήπια ένδειξη των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Την ίδια στιγμή, ο βασικός PPI αυξήθηκε 2,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

«Νομίζω ότι οι αγορές εξαρτώνται, σε μεγάλο βαθμό, από τις τιμές στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Shaun Osborne, επικεφαλής στρατηγικής FX στη Scotiabank.

«Η απώλεια δεδομένων (ανοδική ή καθοδική) μπορεί να προκαλέσει ισχυρότερες από τις συνηθισμένες αντιδράσεις στην αγορά σε περιόδους υψηλής αστάθειας, όπως τώρα».

Στο ταμπλό, οι μετοχές της Home Depot σημείωναν πτώση 2% μετά τη μείωση του guidance για τις πωλήσεις το 2024.

Η μετοχή των Starbucks αυξήθηκε περισσότερο από 10%, μετά την πρόσληψη του διευθύνοντα σύμβουλο της Chipotle, Brian Niccol, για τη θέση του CEO.

Την ίδια στιγμή, οι μετοχές της Chipotle βυθίζονταν περισσότερο από 9%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης