Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Μίσθωση υπεράκτιας αιολικής ενέργειας για πάνω από 4,5 εκατ. σπίτια

ΗΠΑ: Μίσθωση υπεράκτιας αιολικής ενέργειας για πάνω από 4,5 εκατ. σπίτια

Αφορά 8 περιοχές με δυναμική περίπου 13 γιγαβάτ

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε στις 17/9 ότι στις 29 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιήσει πώληση μίσθωσης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας για 8 περιοχές στην εξωτερική υφαλοκρηπίδα στα ανοιχτά της Μασαχουσέτης, του Νιού Χάμσαϊρ και του Μέιν.

Εάν αναπτυχθούν πλήρως, αυτές οι περιοχές έχουν δυναμική περίπου 13 γιγαβάτ καθαρής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας η οποία θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια σπίτια.

Η ανακοίνωση αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης του Υπουργείου σύμφωνα με την οποία έχουν εγκριθεί περισσότερα από 15 γιγαβάτ καθαρής ενέργειας από υπεράκτια αιολικά έργα από την αρχή της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις. Αυτό ισοδυναμεί με το ήμισυ της χωρητικότητας που απαιτείται για την επίτευξη του στόχου του νυν Προέδρου για 30 γιγαβάτ υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030.

 

Πεπραγμένα Μπάιντεν στα υπεράκτια  

Από την αρχή της διακυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις, το Υπουργείο πραγματοποίησε 5 πωλήσεις αιολικής μίσθωσης ανοικτής θάλασσας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται μια πώληση - ρεκόρ στη Νέα Υόρκη και πωλήσεις ανοικτής θάλασσας στον Ειρηνικό, τον Κεντρικό Ατλαντικό και τον Κόλπο του Μεξικού. Ακόμη ενέκρινε 10 υπεράκτια εμπορικής κλίμακας αιολικά έργα.

ΚΑΜΑΛΑ_ΧΑΡΙΣ_-_ΜΠΑΪΝΤΕΝ.jpg

Νωρίτερα, ο Γραμματέας Deb Haaland ανακοίνωσε ένα χρονοδιάγραμμα πιθανών πρόσθετων πωλήσεων μίσθωσης έως το 2028.

«Ο αυξανόμενος ενθουσιασμός για το μέλλον της καθαρής ενέργειας είναι μεταδοτικός. Η σημερινή ανακοίνωση (βασίζεται στην εκτέλεση της πρώτης πλωτής μίσθωσης έρευνας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο Μέιν τον περασμένο μήνα), είναι το αποτέλεσμα σχολαστικού συντονισμού μεταξύ της ομάδας μας, των Πολιτειών του Κόλπου του Μέιν, της βιομηχανίας και των Φυλών και των χρηστών ωκεανών που μοιράζονται το ενδιαφέρον μας για την υγεία και τη μακροζωία του ωκεανού μας.

Η ακλόνητη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις για την οικοδόμηση ενός ζωντανού και βιώσιμου υπεράκτιου τομέα καθαρής ενέργειας ενισχύει τον αγώνα μας ενάντια στην κλιματική κρίση και χτίζοντας έναν υγιέστερο, πιο ανθεκτικό πλανήτη για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Haaland.

 

Σχετικά με την περιοχή που περιλαμβάνεται στην FSN

Η σημερινή ανακοίνωση βασίζεται στην καλύτερη διαθέσιμη επιστήμη, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου χωρικής καταλληλότητας των Εθνικών Κέντρων για την Επιστήμη των Παράκτιων Ωκεανών που βασίζεται στο οικοσύστημα, καθώς και για 2 χρόνια εκτεταμένης δέσμευσης με φυλές, αλιευτικά συμφέροντα και ενδιαφερόμενους φορείς σε όλη την περιοχή.

Οι πληροφορίες που αποκτήθηκαν μέσω αυτής της δέσμευσης, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων σχολίων, ήταν καθοριστικές για τον προσδιορισμό της τελικής τοποθεσίας, του μεγέθους και του σχήματος των 8 περιοχών μίσθωσης.

Η περιοχή που περιλαμβάνεται στην Τελική Ανακοίνωση Πώλησης (FSN) είναι περίπου 120.000 στρέμματα μικρότερη από ό,τι το Γραφείο Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανών (BOEM) συμπεριέλαβε στην Προτεινόμενη Ανακοίνωση Πώλησής του, η οποία ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος.

Το BOEM έδωσε προτεραιότητα στην αποφυγή υπεράκτιων αλιευτικών χώρων, ευαίσθητων οικοτόπων και υφιστάμενων και μελλοντικών διαδρομών διέλευσης πλοίων, διατηρώντας παράλληλα επαρκή έκταση για την υποστήριξη των στόχων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της περιοχής.

 

Τι περιλαμβάνει η FSN

Η δημοπρασία FSN για τον Κόλπο του Μέιν περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τη δημοπρασία, τις διατάξεις και τους όρους των μισθώσεων, το έντυπο μίσθωσης, πληροφορίες για τις πιστώσεις προσφορών, κριτήρια για την αξιολόγηση ανταγωνιστικών προσφορών, διαδικασίες ανάθεσης, διαδικασίες προσφυγής και εκτέλεση μίσθωσης.

Η FSN περιλαμβάνει διάφορους όρους μίσθωσης που έχουν σχεδιαστεί για να προωθήσουν την ανάπτυξη μιας ισχυρής εγχώριας αλυσίδας εφοδιασμού στις ΗΠΑ για πλωτή αιολική ενέργεια και να δημιουργήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε συνδικάτα, να προωθήσουν την ευελιξία στον σχεδιασμό μετάδοσης, να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις στα ενδιαιτήματα και να συλλέξουν δεδομένα για προστατευμένα θαλάσσια θηλαστικά.

Η FSN θα δημοσιευτεί στο Ομοσπονδιακό Μητρώο στις 17 Σεπτεμβρίου 2024.

Η έκδοση οποιασδήποτε μίσθωσης που προκύπτει από αυτή την πώληση δεν εξουσιοδοτεί την κατασκευή και τη λειτουργία υπεράκτιας αιολικής εγκατάστασης.

Η μίσθωση παρέχει το δικαίωμα υποβολής σχεδίων για συγκεκριμένα έργα. Τέτοια σχέδια, εάν υποβληθούν, θα υπόκεινται σε περιβαλλοντικές, τεχνικές και δημόσιες αναθεωρήσεις πριν ληφθεί απόφαση για το εάν θα πρέπει να εγκριθούν οι προτάσεις έργων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης