Τελευταία Νέα

Στα ύψη η μετοχή της Gatos Silver λόγω της εκτόξευσης της παραγωγής ψευδαργύρου

Στα ύψη η μετοχή της Gatos Silver λόγω της εκτόξευσης της παραγωγής ψευδαργύρου
Τα στοιχεία για τα υπόλοιπα μέταλλα
Οι μετοχές της Gatos Silver εκτινάχθηκαν σε υψηλό τριών ετών την Τετάρτη (10/7), αφού η μεταλλευτική εταιρεία πολύτιμων βασικών μετάλλων ανακοίνωσε ρεκόρ τριμηνιαίας παραγωγής ψευδαργύρου από το εμβληματικό ορυχείο Cerro Los Gatos (CLG) στο Μεξικό.

Η μετοχή διαπραγματευόταν έως και τα 13,82 δολάρια, με κεφαλαιοποίηση 938,8 εκατ. δολάρια.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2024, η παραγωγή της Gatos ήταν στις 2,3 εκατ. ουγγιές αργύρου, 19,1 εκατ. λίβρες ψευδαργύρου, 12 εκατ. λίβρες μολύβδου, καθώς και 1.360 ουγγιές χρυσού.

Σε όρους ισοδύναμου αργύρου, η συνολική παραγωγή ήταν 3,88 εκατ. ουγγιές, δηλαδή 18% υψηλότερη από το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η παραγωγή του εξαμήνου ανήλθε συνολικά σε 4,67 εκατ. ουγγιές αργύρου, 34,9 εκατ. λίβρες ψευδαργύρου, 22,2 εκατ. λίβρες μολύβδου και 2.750 ουγγιές χρυσού, δηλαδή 7,58 εκατ. ουγγιές.

Επιπλέον, η εταιρεία είχε επίσης ρεκόρ απόδοσης μετάλλων για έκτο σερί τρίμηνο, κατά μέσο όρο 3.240 τόνους ανά ημέρα, με υψηλότερα ποσοστά ανάκτησης για όλα τα μέταλλα (εκτός του χρυσού) σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η βελτίωση της παραγωγής ψευδαργύρου ήταν η πιο αξιοσημείωτη, με αύξηση 29% σε σχέση με το συγκρίσιμο τρίμηνο.

Ο στόχος για περαιτέρω αύξηση της παραγωγής

Σύμφωνα με τη Gatos, η μονάδα επεξεργασίας έχει ήδη σταθερή απόδοση άνω των 3.500 τόνων ανά εργάσιμη ημέρα χωρίς μείωση των μεταλλουργικών ανακτήσεων και η ομάδα της CLG επικεντρώνεται στην υλοποίηση διαφόρων έργων κατά τους επόμενους 6-12 μήνες για την αύξηση του ημερήσιου ρυθμού παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης