Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,23% για τον S&P και 0,34% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,23% για τον S&P και 0,34% για τον Nasdaq

65 μονάδες έχασε ο Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη καθώς οι traders στάθμισαν περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις ενδέχεται να υποχωρούν.


Ο Dow Jones διολίσθησε 65 μονάδες, ή 0,17% στις 38.646 μονάδες
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,23% στις 5.433 μονάδες,
Ο S&P 500 energy sector υποχωρησε 0,9% στις 673,05 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,34% στις 17.667 μονάδες.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο έως και 0,4% νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν επίπεδα ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, ενισχυμένοι από νέα στοιχεία που δείχνουν σημάδια μείωσης των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Μαΐου υποχώρησε 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,1%. Αυτή η έκθεση έρχεται μια ημέρα αφότου ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Μαΐου αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον περασμένο μήνα.

Τα στοιχεία της Πέμπτης ακολουθούν επίσης μια απόφαση πολιτικής της Federal Reserve. Η Fed διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα, αλλά σημείωσε ότι έχει καταγραφεί πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού. Τούτου λεχθέντος, η κεντρική τράπεζα μείωσε τις προσδοκίες της για μείωση των επιτοκίων για το 2024 σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμησή της για τρεις.

«Μπορούμε να εξαλείψουμε την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από εδώ. Αυτό είναι κάτι στο πλαίσιο μας που υποστηρίζει τις αποτιμήσεις μεταξύ των μετοχών και των πιστώσεων», δήλωσε ο Zachary Hill, επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου στην Horizon Investments. «Η βασική μας προσδοκία αυτή τη στιγμή είναι ότι θα συνεχίσουμε να κινούμαστε υψηλότερα σε αγορές μετοχών».

Η Broadcom σημείωσε άνοδο 12% αφού ο κατασκευαστής chip ξεπέρασε τις δημοσιονομικές προσδοκίες για το δεύτερο τρίμηνο και ανακοίνωσε μια διάσπαση μετοχών 10 προς 1. Από την άλλη, η Dave & Buster’s Entertainment υποχώρησε 12% αφού τα έσοδα του πρώτου τριμήνου της εταιρείας έχασαν τις εκτιμήσεις.

Generac και Paramount Global, υποχώρησαν 7% και 5% και οδήγησαν τον S&P σε πτώση. Η υπηρεσία ροής έπεσε όταν η National Amusements διέκοψε τις συζητήσεις της με τη Skydance για μια προτεινόμενη συγχώνευση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης