Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Sell-off στη Wall - Πτώση 2,1% για τον S&P, 2,4% για τον energy sector και 3,2% για τον Nasdaq

Sell-off στη Wall - Πτώση 2,1% για τον S&P, 2,4% για τον energy sector και 3,2% για τον Nasdaq

626 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Τρίτη καθώς τα νέα οικονομικά δεδομένα αναζωπύρωσαν τους φόβους για την υγεία της οικονομίας.

Ο Dow Jones υποχώρησε 626 μονάδες ή 1,5% στις 40.936 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 2,11% στις 5.528 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,4% στις 679,13 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 3,26% στις 17.136 μονάδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης κατέγραψε τη χειρότερη μέρα του από τις 5 Αυγούστου.

Οι μετοχές δέχθηκαν πτωτικές πιέσεις καθώς η Nvidia, η αγαπημένη της τεχνητής νοημοσύνης που έχει τραβήξει την προσοχή των επενδυτών για περισσότερο από ένα χρόνο, υποχώρησε περισσότερο από 8%. Ήταν μία από τις πολλές μετοχές ημιαγωγών, συμπεριλαμβανομένων των Micron, KLA και Advanced Micro Devices που σημείωσαν πτώση στη συνεδρίαση.Το VanEck Semiconductor ETF (SMH) έχασεπερισσότερο από 6%.

Η αγορά σημείωσε επίσης πτώση την Τρίτη το πρωί, αφού δύο αναγνώσεις της μεταποιητικής παραγωγής έδειξαν σημάδια αδυναμίας.
Ο S&P Global παρουσίασε πτώση από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο, ενώ ο δείκτης του Ινστιτούτου για τη Διαχείριση Εφοδιασμού βρέθηκε κάτω από το επίπεδο που αναμενόταν από οικονομολόγους σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Αυτά τα στοιχεία αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της ανάπτυξης εντός της οικονομίας των ΗΠΑ, η οποία οδήγησε σε sell-off στις αρχές του περασμένου μήνα.

«Η αγορά αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι πολύ αλματώδης σε όλα τα δεδομένα που έρχονται», δήλωσε ο Larry Tentarelli, επικεφαλής τεχνικής στρατηγικής στο Blue Chip Trend Report. «Έχουμε γίνει μια πολύ εξαρτώμενη αγορά δεδομένων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης