Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P, άνοδος 0,25% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P, άνοδος 0,25% για τον Nasdaq

219 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές έκαναν dumped σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και οι ανησυχίες αυξήθηκαν για τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ ενόψει της βασικής έκθεσης εργασίας της Παρασκευής.

Ο Dow Jones έχασε 219 μονάδες ή 0,54% στις 40.755 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,3% στις 5.503 μονάδες,
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,76% στις 664,42 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,25% στις 17.127 μονάδες.

Τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας την Πέμπτη έστειλαν ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με την υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ, καθώς τα ερωτήματα πλανώνται σχετικά με το εάν η Federal Reserve βρίσκεται πίσω από την καμπύλη των μειώσεων επιτοκίων. Τα στοιχεία για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες έδειξαν ασθενέστερη ανάπτυξη από το 2021, ενισχύοντας τους φόβους για επιβράδυνση της αγοράς εργασίας. Ωστόσο, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αγορά έχει δείξει υπερευαισθησία σε πιθανούς φόβους ανάπτυξης τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του sell-off της Τρίτης λόγω των αδύναμων στοιχείων για τη μεταποίηση. Αυτό θέτει εντονότερο έλεγχο στα δεδομένα της αγοράς εργασίας, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην έκθεση μισθοδοσίας των μη γεωργικών εκμεταλλεύσεων της Παρασκευής. Έκθεση του Ιουλίου που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα πυροδότησε φόβους για ύφεση και μια σειρά αστάθειας τον Αύγουστο.

Η Tesla σημείωσε άνοδο 4% αφού η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πλήρες λογισμικό αυτόνομης οδήγησης στην Ευρώπη και την Κίνα στις αρχές του επόμενου έτους. Η Frontier Communications σημείωσε πτώση 8% αφού η Verizon έκανε γνωστό ότι θα αγόραζε την εταιρεία σε μια συμφωνία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκτιμώντας την κάτω από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η Verizon πρόσθεσε 0,3%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης