Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P με άνοδο 1,18% και  τον Nasdaq με κέρδη 1,96%

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P με άνοδο 1,18% και  τον Nasdaq με κέρδη 1,96%

96 μονάδες κέρδισε ο Dow - Ανάκαμψη για το πετρέλαιο - Στο +5% η NVIDIA

 

Άνοδος στη  Wall Street την Τετάρτη,  με τον S&P 500 να καταγράφει νέο υψηλό  καθώς η Nvidia οδήγησε τις μεγάλες τεχνολογικές μετοχές σε άνοδο και τα ελαφρώς αδύναμα στοιχεία της αγοράς εργασίας έδωσαν στους επενδυτές την ελπίδα ότι η Federal Reserve ενδέχεται να κινηθεί σε χαμηλότερα επιτόκια αργότερα φέτος.

O Dow Jones  κέρδισε 96 μονάδες ή 0,25% στις 38.807 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,18%  στις 5.354 μονάδες σε νέο  ιστορικό υψηλό. Μετά από δύο υποτονικές εβδομάδες, ο S&P 500 βρισκόταν στα πρόθυρα να κλείσει το πρώτο του ρεκόρ από τις 21 Μαΐου και έχει επεκτείνει το κέρδος σε ετήσια βάση σε περίπου 12%.

Ο S&P 500  energy sector  έκλεισε οριακά αρνητικά στις 682,88 μονάδες.

Ο  Nasdaq  σημείωσε άνοδο 1,96%  στις 17.187 μονάδες σε νέο ρεκόρ καθώς οι μετοχές της Nvidia ανέβηκαν. 

 

Η Nvidia συνέχισε την άνοδο με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη, προσθέτοντας 5% σε νέο ρεκόρ και έφτασε σε αγοραία αξία 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα ιδιωτικά στοιχεία μισθοδοσίας από την ADP έδειξαν ότι οι προσλήψεις επιβραδύνθηκαν στις 152.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, πολύ κάτω από τιςς αναμενόμενους 175.000 των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Τα δεδομένα είναι το τελευταίο σημάδι αδυναμίας στην αγορά εργασίας που οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα δώσει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα αρκετά στοιχεία για τη μείωση των επιτοκίων αναφοράς.

Οι συναλλαγές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνουν τώρα σχεδόν 69% πιθανότητα ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θα χαλαρώσουν από το τρέχον επιτόκιο στόχο του 5,25%-5,5% τον Σεπτέμβριο. Η προσοχή θα στραφεί στους εβδομαδιαίους αριθμούς αιτήσεων ανεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή, την πολύ σημαντική έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Μαΐου.


Το πετρέλαιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 1% την Τετάρτη, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την παραγωγή.

Το αμερικανικό αργό και το Brent υποχώρησαν σχεδόν 4% αυτή την εβδομάδα, αφού οκτώ μέλη του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν την Κυριακή να καταργήσουν σταδιακά τις περικοπές παραγωγής κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Το selloff ήταν υπερβολικό, δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στην ING. Ο ΟΠΕΚ+ δεν θα αρχίσει να αυξάνει την παραγωγή μέχρι τον Οκτώβριο και ο παγκόσμιος ισολογισμός πετρελαίου θα γίνει πιο αυστηρός εκ των προτέρων, είπε ο Patterson.

Οιι τιμές κλεισίματος της ενέργειας της Τετάρτης:

West Texas Intermediate

 Συμβόλαιο Ιουλίου: 74,07 δολάρια το βαρέλι, αύξηση 82 σεντς ή 1,12%. Έως σήμερα, το αμερικανικό αργό έχει αυξηθεί κατά 3,3%.


Brent

 Συμβόλαιο Αυγούστου: 78,41 δολάρια το βαρέλι, αύξηση 89 σεντς ή 1,15%. Έως σήμερα,  έχει αυξηθεί κατά 1,78%.


Συμβόλαιο RBOB Benzine Ιουλίου: 2,35 $ ανά γαλόνι, αύξηση 0,17%. Έως σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βενζίνης αυξήθηκαν κατά 11,9%.

Φυσικό αέριο

 Συμβόλαιο Ιουλίου: 2,75 $ ανά χίλια κυβικά πόδια, αύξηση 6,61%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο έχει αυξηθεί κατά 9,67%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης