Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον S&P, 1,7% για τον energy sector και 0,5% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον S&P, 1,7% για τον energy sector και 0,5% για τον Nasdaq

411 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς η Nvidia απείλησε ένα από τα τελευταία ελάχιστα φωτεινά σημεία για τους επενδυτές με τις αποδόσεις των ομολόγων να αυξάνονται.


Ο Dow Jones υποχώρησε 411 μονάδες, ή 1,06 στις 38.441 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,74% στις 5.266 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,76% στις 689,20 μονάδες.
O Nasdaq υποχώρησε 0,58% στις 16.920 μονάδες.

Η Nvidia διαπραγματεύτηκε σχεδόν 1% υψηλότερα, παρά το ότι φλέρταρε με αρνητικό έδαφος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.
Η American Airlines υποχώρησε σχεδόν 15% μετά τη μείωση των προοπτικών πωλήσεων για το δεύτερο τρίμηνο. Η Southwest Airlines υποχώρησε περίπου 3,5%.Η Dick’s Sporting Goods σημείωσε άλμα 16% λόγω των ισχυρών κερδών και της αύξησης της πρόβλεψης.

Και οι 11 τομείς που περιλαμβάνουν τον ευρύ S&P 500 διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα, υπογραμμίζοντας το εύρος της αδυναμίας της αγοράς. Περίπου 450 μετοχές του δείκτη κινήθηκαν χαμηλότερα.

Πάνω από τα δύο τρίτα των 30 μετοχών του Dow υποχώρησαν. Η UnitedHealth
οδήγησε τον δείκτη των blue-chip χαμηλότερα με μια πτώση άνω του 4% μετά τα σχόλια της διοίκησης σχετικά με τις δραστηριότητές της στο Medicaid. Άλλες μετοχές που συνδέονται με το ομοσπονδιακό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας σημείωσαν πτώση, συμπεριλαμβανομένων των Molina Healthcare, Humana και Elevance Health

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Δημοσίου σημείωσε άνοδο για δεύτερη ημέρα, πάνω από το 4,6%.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 1% την Τετάρτη λόγω των ανησυχιών για την αδύναμη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ και τα οικονομικά στοιχεία που θα μπορούσαν να αναγκάσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα υψηλά επιτόκια που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του παρατεταμένου πληθωρισμού μπορούν να επιβαρύνουν την οικονομική ανάπτυξη και να μειώσουν τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχωρούσαν 0,96%, στα 83,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate υποχωρούσαν 0,91%, στα 79,09 δολάρια.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ βελτιώθηκε απροσδόκητα τον Μάιο, αφού επιδεινώθηκε για τρεις συνεχόμενους μήνες εν μέσω αισιοδοξίας για την αγορά εργασίας, αλλά οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό παρέμειναν και πολλά νοικοκυριά ανέμεναν υψηλότερα επιτόκια το επόμενο έτος.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι ενεργειακές εταιρείες πρόσθεσαν 1,0 εκατομμύριο βαρέλια βενζίνης στα αποθέματα στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 24 Μαΐου πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των διακοπών της Ημέρας Μνήμης.

www.worldenergyneww.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης