Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΡΑΕ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τους διαγωνισμούς ΑΠΕ του Ιουλίου

tags :
ΡΑΕ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τους διαγωνισμούς ΑΠΕ του Ιουλίου
Η διορία κατάθεσης εκπνέει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 - Αναλυτικοί οδηγοί στην ανακοίνωση της ΡΑΕ
Την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για τις δύο δημοπρασίες υποβολής προσφορών για Φ/Β και Αιολικές εγκαταστάσεις, που θα διεξαχθούν στις 27 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα (4/06) η ΡΑΕ. 

Η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από τη χθεσινή δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της σχετικής απόφασης της Αρχής. Έτσι, ανοίγει το χρονικό "παράθυρο" δηλώσεων συμμετοχής στους δύο διαγωνισμούς, με τη σχετική διορία να εκπνέει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, στις 17:00. 

Υπενθυμίζεται ότι στην κατηγορία των φωτοβολταϊκών, η μέγιστη δημοπρατούμενη ισχύς είναι 482,03 MW. Η τιμή εκκίνησης έχει ορισθεί στα 63 ευρώ ανά MWh, ενώ το επίπεδο ανταγωνισμού στο 40%. Για τα αιολικά, η τιμή εκκίνησης είναι 62,99 ευρώ ανά MWh και το επίπεδο ανταγωνισμού 40%. η μέγιστη δημοπρατούμενη ισχύς είναι 481,45 MW.

Και για τις δύο κατηγορίες, στις 23 Ιουλίου η Αρχή θα ανακοινώσει την ακριβή ισχύ που θα δημοπρατηθεί, προσδιορίζοντάς την με βάση τη συνολική ισχύ των έργων του οριστικού καταλόγου συμμετεχόντων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΡΑΕ, προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων στις Εγγυητικές Επιστολές Συμμετοχής αρκεί η αναφορά στην υπ’ αριθ. 834/2020 Απόφαση της Αρχής.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει πρώτα να εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: https://register.marketsite.gr/rae και ακολούθως να υποβάλει την αίτησή του και όλα τα σχετικά έγγραφα, σύμφωνα με τους όρους της Προκήρυξης.

Προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, η Αρχή περιλαμβάνει λεπτομερείς Οδηγούς στην ανακοίνωσή της.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης