Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Δημόσια διαβούλευση της πρότασης του ΔΕΣΦΑ για τον ετήσιο προγραμματισμό της Ρεβυθούσας

Δημόσια διαβούλευση της πρότασης του ΔΕΣΦΑ για τον ετήσιο προγραμματισμό της Ρεβυθούσας
Πρόταση του ΔΕΣΦΑ για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αιτημάτων των εταιρειών για την εισαγωγή LNG

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας την πρόταση του Διαχειριστή του ΕΣΦΑ, ΔΕΣΦΑ Α.Ε., όπως αυτή υποβλήθηκε στην Αρχή με το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ Ι-276057/03.02.2020 έγγραφο του Διαχειριστή. Η πρόταση υποβλήθηκε σε συνέχεια του αιτήματος της Αρχής, δυνάμει της Απόφασης 1005/2019, για την υποβολή εισήγησης για ριζική αναθεώρηση του πλαισίου πρόσβασης στην Εγκατάσταση ΥΦΑ.

Επειδή προτείνονται σημαντικές διαφοροποιήσεις, ιδίως σε σχέση με τον Ετήσιο Προγραμματισμό Εγκατάστασης ΥΦΑ, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν, σε πρώτη φάση, τις απόψεις τους επί της αρχής της πρότασης.

Στόχος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας είναι η περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων σε σχετική ημερίδα, πριν την διαβούλευση επί της τελικής πρότασης σχεδίου Κώδικα που θα διαμορφωθεί από το Διαχειριστή.

Υπενθυμίζεται ότι η ριζική αναθεώρηση του πλαισίου πρόσβασης στη Ρεβυθούσα, και ιδίως του ετήσιου προγραμματισμού, κρίθηκε αναγκαία έπειτα από την υπερπληθώρα δηλώσεων για την χρήση της εγκατάστασης, που υποβλήθηκαν για την φετινή χρονιά. Αυτό είχε ως συνέπεια κατά τον προγραμματισμό για το 2020 να μην καταφέρουν να κλείσουν slot μεγάλοι εγχώριοι καταναλωτές, όπως η ΔΕΗ και η Motor Oil.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης